[ X ]
[ X ]
Începe Școala de Iarnă a producătorilor de pomușoare care îi va învăța cum să devină competitivi pe piața locală și cea de export
14 Ianuarie

Producătorii de pomușoare sunt invitați să învețe cum să sporească competitivitatea pomușoarelor produse pentru a fi comercializate pe piața locală și pe piețele de export, în cadrul Școlii de Iarnă a producătorilor de bacifere, organizată de Asociația „Pomușoarele Moldovei” cu susținerea proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, transmite CURENTUL.

Școala de Iarnă a producătorilor de bacifere „Winter Berry School”, care este la a patra ediție, include șase instruiri tematice. Instruirile vor fi organizate online în perioada 18-29 ianuarie 2021, cu participarea experților din Serbia și Ucraina, care se plasează în topul celor mai mari producători de pomușoare din Europa. Pentru participare, producătorii interesați se pot înregistra preventiv pe adresa: https://forms.gle/V43n2uXKnexqQtPs6

Potrivit Asociației Pomușoarele Moldovei, instruirile îi vor ajuta pe agricultori să depășească problemele identificate în anul pandemic 2020, când producătorii de bacifere încercând să găsească noi modalități de comercializare a producției s-au confruntat cu calitatea joasă a producției, volume mici de produse, lipsa cunoștințelor despre certificatele solicitate de comercianți, tehnologii de producere și soiuri învechite etc. Totodată, în cadrul instruirilor vor fi prezentate tehnologii de producere a unor bacifere de nișă cum este cătina albă și afinul, care înregistrează în ultimii ani o creștere a suprafețelor cultivate dar și cerere din partea consumatorilor.

În anul 2020, sectorul de bacifere numără circa 1000 producători de bacifere, suprafețele cultivate constituind circa 4,3 mii ha. Produsele noastre sunt comercializare pe piața locală și exportate în țări precum: Federația Rusă, Belarus, Polonia, Romania, Grecia.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților