[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încasări în creștere la vamă: În primele două luni au acumulat cu 21% mai mulți bani în buget decât anul trecut
2 Martie

Încasările Serviciului Vamal în primele 2 luni ale acestui an se cifrează la peste 3,3 miliarde de lei, în creștere cu 579 milioane de lei ( 21%) față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent, transmite CURENTUL.

În luna februarie a anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 898 milioane lei, cu peste 386 milioane lei mai mult (25%), comparativ cu intervalul corespondent al anului 2019.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 48 586 de declarații vamale și constatate 562 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 321 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 1,4 milioane lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 323 138 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 66 126 și respectiv, 52 981 de traversări.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților