[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un suspect reținut de polițiști și procurori pe cazul comercializării drogurilor prin aplicația Telegram
12 Decembrie

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au continuat investigațiile pe cazul de comercializare a drogurilor prin aplicația TELEGRAM, iar ca urmare a acestor investigații au fost efectuate 7 percheziții și reținută încă o persoană cu rol de curier, transmite CURENTUL.

Activitatea grupării în cauză a fost anihilată în luna noiembrie, însă un membru al acesteia care nu era identificat la momentul reținerii a continuat distribuirea drogurilor prin aplicația TELEGRAM. Astfel, în urma investigațiilor efectuate a fost identificată persoana care activa în calitate de curier și răspundea de plasarea drogurilor în ascunzișuri.

După reținerea membrilor grupului criminal din luna noiembrie, acesta a creat un grup în aplicația TELEGRAM și a continuat comercializarea drogurilor de tip PVP. Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise cumpărătorului după efectuarea plății pe portmoneele electronice.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei documentate precum și imobilelor care erau utilizate în calitate de depozit și laborator, polițiștii au depistat și ridicat peste 450gr de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 300 000 lei, un gram de PVP fiind realizat cu 600 – 650 lei consumatorilor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată.

La fel, au fost depistate peste 50 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru realizare, peste 350 pachețele de tip zip – lock destinate pentru ambalarea și distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, 75 de cartușe de luptă, precum și bani în diferită valută proveniți în urma realizării drogurilor.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, a fost reținută o persoană cu vârsta de 34 de ani, fiindu-i aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția v-a fi demonstrată acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților