[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un partid politic ar putea participa la alegerile parlamentare din 2018. Ion Dron: „Vom încerca să participăm”
23 Ianuarie

Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor, Ion Dron, inițiatorul creării unui nou partid politic în țară – Partidul Politic pentru Ocrotirea Animalelor din Moldova (PPOAM), menționează, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, că dacă se reușește înregistrarea partidului la Ministerul Justiției, atunci se va încerca participarea la alegerile parlamentare din toamna acestui an, transmite CURENTUL.

Ion Dron spune că participarea la parlamentarele din 2018 nu este un scop în sine.

„Avem termeni de referință stabiliți dar, deocamdată, am ieșit din grafic din cauza refuzului cu denumirea. Participarea la alegerile parlamentare nu este un scop în sine. Încercăm să ne mișcăm numai înainte, dar cu prudență. Suntem oameni serioși și ne calculăm cu suficient discernământ șansele noastre de participare la alegerile din toamnă. Dacă reușim să ne înregistrăm, va fi  bine. Vom încerca să participăm. Să coloram puțin acest spectru politic alb-negru de la noi”, a spus Ion Dron.

De asemenea, el spune că ținta partidului rămâne alegerile locale din 2019.

„Avem scop, avem obiective, avem curentul de idei care ne motivează, iar ținta noastră până la urmă rămân alegerile locale din 2019. Noi nu pretindem să fim un mega partid și cu un  lider „salvator al națiunii”. Toate proiectele mega partid și cu „lider unicat” au fost și sunt o catastrofă pentru Republica Moldova. Încercăm să construim altfel, în afara tiparelor existente. Un partid pornit de la firul ierbii, cu migală și cu răbdare. Avem nevoie de un nou concept despre politică în general aici la noi. Avem nevoie de un nou concept despre partide, de un nou concept de ales local, de ales al poporului. De ce? Pentru că cele existente (conceptele) au eșuat, nu mai pot mișca lucrurile înainte. Durează? Desigur. Dar trebuie să o facem pentru generațiile care  vin, nu pentru moment și din orgoliu propriu”, a punctat Ion Dron.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților