[ X ]
[ X ]
[ X ]
Încă un partid extra-parlamentar și-a anunțat susținerea pentru Maia Sandu
27 Octombrie

Partidul Societății Progresiste (PSP) comentează retragerea pe ultima sută de metri a campaniei electorale a candidatului Partidul Democrat din Moldova, Marian Lupu și a candidatul Partidul Popular European din Moldova, Iurie Leancă, spunînd că este „o speranță de a-și reconfigura imaginea politică și să se spele pe mâini cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale”, informează CURENTUL.

PSP susține că, ar fi fost foarte bine dacă o făceau cel puțin o lună în urmă, dînd dovadă de responsabilitate și maturitate politică, în scop de consolidare a societății.

„Va putea oare retragerea acestor concurenți electorali înlătura greșelile pe care ei le-au comis în ultimii ani de guvernare?

Ne vom resemna cu această realitate? Personal, cred că, declarațiile acestor lideri în susținerea Maiei Sandu și a vectorului european de dezvoltare sunt FALSE și bazate pe duble standarde. Cunoaștem foarte bine stilul jocurilor politice tacite ale PDM și Igor Dodon, care vor urma”, susține liderul PSP, Oleg Matvei.

Totodată, Matvei a anunțat că, PSP va pune umărul să susțină candidatura Maiei Sandu, deși sunt contra instituției președintelui ca funcție în stat.

„Ținând cont de situația existentă, sperăm că susținerea candidaturii Dnei Maia Sandu va contribui la lichidarea clasei politice corupte și discreditate, și va aduce pe arena politică, prin intermediul alegerilor anticipate sau ordinare, o clasă nouă de guvernanți competenți și responsabili. Puterea adevărată nu rezidă în președinți, dar în oameni oneşti, care nu se lasă ademeniți de promisiuni deșarte și care, în pofida greutăților, merg înainte pentru a salva viitorul țării! Uniți-vă, stimaţi concetățeni, pentru că lupta abia începe!”, a conchis Matvei.

CURENTUL precizează: Candidatul PDM, Marian Lupu, s-a retras ieri din cursa electorală. Totodată, se zvonește că și candidatul PPEM, Iurie Leancă, ar urma să se retragă, însă o decizie finală privind poziția sa în alegeri va fi comunicată astăzi la ora 12.00.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților