[ X ]
[ X ]
[ X ]
În vizită la Poliția de Frontieră. Un grup de audienți fac cunoștință cu activitatea instituțiilor de forță din țară
10 Februarie

Un grup de audienți ai cursului postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale, a efectuat o vizită de studiu la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI, transmite CURENTUL.

Din grup au făcut parte reprezentanți ai Ministerului de Interne din cadrul IGP, SPIA, BMA, SPPS, CNA, Ministerului Justiției, Centrul de informare și Documentare NATO, Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, Marele Stat Major al Armatei Naționale, precum și doi Atașați militari ai Ambasadei Române și Ucrainene în R. Moldova.

Întreg grupul este condus de Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” din cadrul Ministerului Apărării. Potrivit agendei, a fost făcută o prezentare a activității PF, inclusiv competențele și perspectivele de dezvoltare în domeniul securității și apărării naționale. Ulterior, vizitatorii au avut posibilitatea să testeze echipamentele și mijloacele tehnice speciale din dotare, care sunt utilizate pe timp de zi și de noapte în controlul și supravegherea frontierei de stat. Participanții au manifestat un interes deosebit și față de patrupedul Poliției de Frontieră „Lucky” , care i-a lăsat pe toți impresionați prin abilitățile și agerimea cu care a îndeplinit toate comenzile chinologului.

Menționăm că vizita de studiu s-a desfășurat în conformitate cu ordinul „Cu privire la organizarea vizitei de studiu în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră”. Lecțiile postuniversitare se desfășoară în perioada 15.01 – 20.04.2018 în incinta Academiei militare „Alexandru cel Bun”. În cadrul respectivului ciclu de lecții, sunt planificate vizite de familiarizare în Ministere, Unitățile militare ale Armatei Naționale, Instituțiilor structurilor de forță și obiectivele strategice naționale.

_MG_0052

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților