[ X ]
[ X ]
[ X ]
În ţară vor ajunge 200 mii de doze de vaccin antigripal
30 Septembrie

La începutul lui octombrie, 200 mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge în Republica Moldova. Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că jumătate dintre acestea vor fi donate de SUA, transmite CURENTUL.

În acest an, prin intermediul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină vor fi achiziționate 100 mii doze de vaccin antigripal, tetravalent, fabricat în Franţa. Costul unei doze este de 120 lei.

Cele 200 mii doze de vaccin vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din ţară. În prima etapă, vor fi imunizaţi bolnavii cu maladii cronice, lucrătorii medicali, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, salvatorii, vameșii, femeile însărcinate şi copiii din orfelinate.

 

Potrivit medicilor, imunizarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. O doză de vaccin antigripal protejează organismul în proporție de 90 %, pe durata întregului sezon. Ministerul Sănătăţi, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă oamenii să ceară ajutorul medicilor la apariţia primelor simptome de boală şi să evite autotratamentul.

Gripa se transmite prin tuse, strănut, dar şi atingerea suprafeţelor contaminate. Printre primele simptome se numără febra, durerile de cap, durerile în gât şi secreţiile nazale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților