[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Spania a avut loc evenimentul de promovare a turismului vinicol moldovenesc
11 Iulie

Agenția Turismului a Republicii Moldova informează că în perioada 4-6 iulie curent, Stanislav Rusu, Directorul general, a participat la evenimentul de promovare a turismului vinicol moldovenesc și de prezentare a celei de-a III-a ediții a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, care urmează să aibă loc la Chișinău, în perioada 6-7 septembrie 2018, transmite CURENTUL.

Evenimentul de promovare a turismului vinicol moldovenesc a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei în coordonare cu Agenția Turismului și susținut de către Organizația Mondială a Turismului.

La eveniment au participat E.S. Zurab Pololokashvili, Secretar general al Organizației Mondiale a Turismului, E.S. Violeta Agrici, Ambasador al Republicii Moldova în Regatul Spaniei, 35 de Ambasadori acreditați în Regatul Spaniei și 40 de reprezentanți din mass-media internațională specializați pe domeniul vinicol.

În cadrul evenimentului, Stanislav Rusu a efectuat o prezentare complexă a sectorului vitivinicol și a potențialului turistic vinicol moldovenesc. De asemenea, în calitate de reprezentant al țării gazdă a Conferinței Globale a Turismului Vinicol din septembrie curent, a lansat oficial invitația la eveniment, solicitând tuturor celor prezenți să asigure transmiterea invitației către instituțiile interesate.

E.S. Zurab Pololikashvili, Secretarul general al OMT, a remarcat că Conferința Globală a Turismului Vinicol este unul dintre cele mai relevante evenimente din industria turistică mondială, iar pentru Republica Moldova va fi un eveniment istoric, ce va clasa țara noastră în topul destinațiilor turistice mondiale și o va transforma într-un ,,must-see” al mapamondul turistic.

În cadrul evenimentului de promovare a turismului vinicol au fost organizate degustări de vinuri moldovenești și bucate tradiționale. Evenimentul de promovare a turismului vinicol moldovenesc de la Madrid a fost unul de succes și a reprezentat o oportunitate rară pentru sporirea vizibilității țării noastre, a turismului, a produselor și producătorilor de vinuri din Republica Moldova prin intermediul și cu implicarea Organizației Mondiale a Turismului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților