[ X ]
[ X ]
[ X ]
În raionul Cahul a fost construită o piață agroalimentară modernă
18 Iunie

La Colibași, raionul Cahul, a fost construită o piață agroalimentară modernă, care va oferi oportunități de dezvoltare agricultorilor și agenților economici din regiune. De ele vor beneficia peste 11 mii de persoane, locuitori ai satelor Colibași, Brânza și Vadul lui Isac din raionul Cahul. La inaugurarea pieței a participat și Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Lucrările de modernizare a pieței regionale „Cu drag de colibași” au fost realizate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni – cheie”. Astfel, 4,4 milioane de lei au fost alocate de partenerii de dezvoltare europeni, Primăria Colibași a avut o contribuție de 2,2 milioane de lei, iar Consiliul Raional Cahul – încă un milion de lei.

Piața din Colibași are o suprafață de 180 de metri pătrați, precum și o hală pentru comercializarea produselor lactate și a cărnii, care corespunde normelor sanitare. De asemenea, este și o zonă dedicată meșterilor populari din regiune.
„Această piață va contribui la reabilitarea economică, oferă oportunități de dezvoltare pentru localnicii din regiune și o piață de desfacere pentru produsele agroalimentare. Ulterior, se va dezvolta și etapa de procesare a produselor, iar asta înseamnă noi investiții, proiecte și locuri de muncă. Așa trebuie să arate un sat european”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, șeful legislativului a anunțat că, în curând, vor începe lucrările de reabilitare a tronsonului de drum care leagă satul Colibași de orașul Vulcănești. Pentru asta, din bugetul de stat vor fi alocate 43 de milioane de lei. La fel, recent, a fost renovată Casa de Cultură din localitate. Proiectul a fost implementat în cadrul Programului „Satul European” și a avut un buget de șapte milioane de lei.

„Sunteți un sat de gospodari, care înțelege cât de importantă sunt tradițiile și pacea. Am convingerea că aici vom construi Europa, pentru că și acasă putem face lucruri frumoase pentru noi toți”, a punctat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Inapoi la arhiva noutaților