[ X ]
[ X ]
[ X ]
În R. Moldova a apărut o nouă probă olimpică
6 Decembrie

Modernul complex sportiv „SportPark”  din capitală a găzduit ediția inaugurală a unui campionat național de triatlon, transmite CURENTUL.

Probă olimpică, a fost inclusă în calendarul CIO din anul 2000 la Sydney. Competiția s-a disputat în spațiu închis, programând concursuri de verificare la trei încercări, natație, ciclism și alergări.

60 de concurenți, sportivi de performanță și amatori, au fost repartizați în trei serii, iar cel mai bun rezultat l-a obținut Liviu Croitoru, fost membru  al selecționatei de atletism a Republicii Moldova.

Concomitent cu disputarea primului campionat, a avut loc lansarea oficială a noii Federații, conduse de președintele Dorin Alexei, cunoscut amatorilor de sport prin participările reușite la campionatele de sambo.

Ceremonia a finalizat cu înmânarea primelor diplome și medalii celor mai puternici triatloniști din Moldova.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Nicolae Juravschi a adresat sincere felicitări participanților la primul concurs de triatlon, remarcând faptul, că “triatlonul este o proba olimpică, iar noi suntem obligați să susținem probele olimpice. Ne bucură faptul, că în fruntea Federației a venit o personalitate cum este Dorin Alexei. Federația dispune deja de o bază sportivă modernă, sunt mulți pasionați ai triatlonului, le doresc mult succes la acest început de cale. La prima fază este necesar de a stabili relații cu structurile oficiale, de găsit antrenori, de asigurat activitatea administrativă. Sperăm că peste câțiva ani vom avea sportivi talentați și experimentați, dornici să evolueze la campionatele europene și mondiale, iar pe viitor să lupte pentru  obținerea  calificărilor la Jocurile Olimpice”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților