[ X ]
În R. Moldova a apărut o nouă platformă web! Iată cui îi este destinată și ce opțiuni oferă
30 Noiembrie

O platformă web (www.piata-biomasa.md),  dedicată producătorilor şi consumatorilor de energie din biomasă a fost lansată astăzi în cadrul Forumului Bioenergie, desfăşurat în cadrul Săptămânii Moldova Eco Energetică, transmite CURENTUL.

Platforma informațională ,,Piața de energie şi biomasă”, elaborată de către Agenția pentru Eficiență Energetică şi Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova, finanțat de UE şi implementat de UNDP, conține informații utile pentru producătorii şi consumatorii de biocombustibil, precum şi pentru furnizorii de utilaje de brichetare, peletare şi balotare, centrale termice pe biomasă, servicii energetice şi alte elemente ale pieței de biocombustibil.

Totodată, platforma web permite companiilor, instituțiilor publice şi persoanelor fizice să plaseze anunțuri de vânzare-cumpărare a produselor şi serviciilor din sectorul energiei din biomasă.

De asemenea, portalul web pune la dispoziția vizitatorilor un calculator electronic ce permite estimarea capacității centralei termice şi costurile pentru încălzirea unui imobil în funcție de mai mulți parametri, cum ar fi suprafața şi  înălțimea imobilului, gradul de izolare termică sau temperatura medie exterioară şi interioară.

Săptămâna Moldova Eco-Energetică este organizată de către Agenția pentru Eficiență Energetică, Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova și Fondul pentru Eficiență Energetică, în incinta CIE Moldexpo.

Evenimentul are drept scop susținerea celor mai importante inițiative în producerea și consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum și a inovaţiilor în domeniul vizat.

1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților