[ X ]
[ X ]
[ X ]
În premieră, la Chișinău se va desfășura exercițiul „Cyber Drill ALERT”
16 Noiembrie

Republica Moldova va găzdui în premieră, în perioada 21-23 noiembrie 2017, Exercițiul regional pentru echipele de răspuns la incidente de securitate cibernetică din țările din Europa și CSI „Cyber Drill ALERT”, eveniment desfășurat la invitația Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmite CURENTUL.

Scopul exercițiului „Cyber Drill ALERT” este de а îmbunătăți capacitățile de comunicare și de răspuns la incidentele cibernetice, precum și va oferi participanților posibilitatea de а învăța din bunele practici ale experților internaționali – reprezentanți ai echipelor CSIRT din Luxemburg, Romania, Ucraina, CERT-UE, reprezentanți ai comunității TF-CSIRT (Grupul de lucru privind echipele de răspuns la incidentele de securitate ale calculatorului), Forumul de reacție la incidente și echipele de securitate (FIRST), Теаm Суmru Research NFP, inclusiv companii multinaționale precum IBM, Microsoft, Orange Moldova și multe altele.

Participarea la exercițiu este gratuită. Înregistrarea este obligatorie și se face on line sau la adresa de email pr@cts.md.

Prima zi a evenimentului va fi dedicată prezentărilor și discuțiilor publice pe tema recentelor evoluții și amenințări din spațiul cibernetic.

Zilele de 22 și 23 noiembrie sunt destinate în exclusivitate exercițiilor practice, prin simularea unor scenarii de atacuri cibernetice, în formatul Cyber Drill ALERT.

Evenimentul va avea loc în incinta celui mai inovativ hub antreprenorial și educațional din Moldova – Centrul Tekwill, str. Studenților 9/11.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților