[ X ]
[ X ]
[ X ]
În premieră ANSA a organizat întruniri cu raportarea activității, în toate raioanele republicii
24 Decembrie

Pe parcursul lunii curente, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a organizat pentru prima dată în toate raioanele, întruniri cu participarea reprezentanților administrației de nivelul I, a primarilor localităților, reprezentanților mediului de afaceri și a directorilor instituțiilor de învățământ, transmite CURENTUL.

În cadrul acestor adunări, șefii Direcțiilor Raionale pentru Siguranța Alimentelor au prezentat Rapoarte de activitate a Direcțiilor Teritoriale în anul 2017 pe dimensiunile ce țin de sănătatea plantelor, sănătatea animalelor, siguranța alimentelor, protecția dreptului consumatorilor și conlucrarea cu administrația publică de nivelul I și II. Reprezentanții aparatului central al Agenției au venit cu concretizări privind măsurile de eficientizare a fortificării domeniului de siguranță a alimentelor, rezultatele anului, reformarea instituției și perspectivele de dezvoltare pentru anul 2018.

Printre cele mai discutate subiecte la întruniri, au fost:

Modificările operate în cadrul legislativ din domeniu;

Competențele și atribuțiile reprezentanților ANSA din teritoriu;

Procedura de achiziționare a produselor alimentare în cadrul instituțiilor de învățământ prin implicarea în comisiile de achiziții publice a inspectorilor din domeniul siguranței alimentelor.

Respectarea recomandărilor privind măsurile de securitate înaintate de către Agenție la notificarea focarelor de Pestă Porcină Africană;

Oportunitatea de finanțare a construcțiilor gropilor “Bekari” cu sprijinul proiectelor europene.

Modalitatea de înregistrare a unităților de procesare a produselor de origine vegetală.

De menționat că întrunirile au suscitat atenția factorilor de decizie din comune și sate, la ele participând practic majoritatea absolută a primarilor, conducătorilor de școli și grădinițe, precum și mulți agenți economici interesați de activitatea Agenției. Desfășurarea adunărilor a demonstrat oportunitatea implementarea prevederilor legislației în domeniu și are ca efect ridicarea nivelului de credibilitate și îmbunătățirea imaginii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în teritoriu.

Pentru o conlucrare mai eficientă cu administrația publică locală de nivelul I și II, reprezentanții mediului de afaceri și alte instituții interesate, și a soluționa problemele care apar în localități, ANSA va practica desfășurarea unor astfel de întruniri de două ori pe an.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților