[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Parlament sunt 12 tineri deputați
12 August

Dintre aceștia, 4 sunt deputați PSRM, 4 deputați PAS, 2 deputați ai Platformei DA și 2 parlamentari ai Fracțiunii Partidului ȘOR. Totodată, două sunt femei deputate – Marina Radvan și Marina Tauber.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova are 4 tineri deputați. Aceștia sunt Vladimir Mizdrenco, Alexandr Suhodolski, Nichita Țurcan și Marina Radvan.

Și Fracțiunea PAS, Blocul ACUM are 4 deputați cu vârsta de până la 35 de ani. Este vorba de parlamentarii Dan Perciun, Radu Marian, Petru Frunze și Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi.

Fracțiunea Platforma DA, Blocul ACUM are 2 tineri deputați: Liviu Vovc și Dinu Plîngău. Dinu Plîngău este cel mai tânăr deputat în Parlamentul de legislatura a X-a. Are 26 de ani, este de profesie jurist și este la primul mandat de deputat.

Și Fracțiunea Partidului ȘOR are 2 tineri deputați. Aceștia sunt Marina Tauber și Ilan Șor.

Vârsta medie a deputaților din Parlamentul de legislatura a X-a, la momentul constituirii acestuia, era de 48 de ani. Decanul de vârstă al deputaților este parlamentarul PSRM Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 81 de ani.

Astăzi, în întreaga lume, este marcată Ziua internațională a tineretului, sărbătorită anual pe data de 12 august. Desemnată de Adunarea Generală a ONU, în 1999, Ziua internaţională a tineretului are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor tinerilor, precum și identificarea și valorificarea potențialului lor pentru progres și dezvoltare.

Inapoi la arhiva noutaților