[ X ]
[ X ]
[ X ]
În noiembrie, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de „Gazprom” va fi de 830 de dolari pentru o mie de petri cubi
1 Noiembrie

Vadim Ceban, șeful „Moldovagaz”, a anunțat că, în noiembrie 2023, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate de „Gazprom” Republicii Moldova, ținând cont de puterea calorică, va fi de 830,42 USD per mia de metri cubi. În octombrie, prețul a fost de 795,87 USD per mia de metri cubi. Întregul volum de gaz de la „Gazprom” va fi direcționat către nevoile SRL „Tiraspoltransgaz”, informează CURENTUL.

Oficialul a precizat că, potrivit previziunilor preliminare ale S.A. „Moldovagaz”, în primul trimestru al anului 2024 prețul gazelor naturale de la „Gazprom” va fi de 510 USD per mia de metri cubi.

„Informațiile privind costul gazelor naturale achiziționate de la „Energocom” S.A. sunt confidențiale, conform contractului de cumpărare și vânzare încheiat în august 2022.

Pentru referință: prețul mediu anual ponderat al gazelor naturale incluse în tariful actual este de 750 USD per mia de metri cubi”, a precizat Vadim Ceban.

Inapoi la arhiva noutaților