[ X ]
[ X ]
[ X ]
În Moldova a fost lansată prima platformă gratuită de agro-meteo pentru fermieri
15 Decembrie

Recent, a fost lansată prima platformă performantă de meteo în agricultură accesibilă pentru toți fermieri mici și mijlocii din Republica Moldova.

Platforma Agrobiznes Meteo, disponibilă pe meteo.agrobiznes.md, va oferi producătorilor agricoli date exacte despre temperatura și umiditatea aerului și solului, prognoze meteo, informații despre riscul de dezvoltare a bolilor și dăunătorilor.

Platforma Agrobiznes Meteo este o oportunitate pentru fermierii mici și mijlocii care nu-și pot permite instalarea unei stații meteo proprii în întreprindere.

Fermierii vor cunoaște ce se petrece în zona în care sunt amplasate câmpurile lor agricole, când este cazul să intervină cu o anumită lucrare sau să realizeze tratamentele la culturile agricole.

Un avantaj esențial al platformei este acela că datele vor putea fi verificate ori de câte ori este necesar, indiferent de locul unde se află fermierul.

„Ținând cont de schimbările climatice și impactul pe care îl are utilizarea neargumentată a pesticidelor, realizarea tratamentelor și lucrărilor în momentul optim devine primordială. Producătorii vor avea acces gratuit la câteva date importante și exacte, generate de stațiile meteo datorită senzorilor cu care sunt dotate acestea, indiferent de locul unde se află, putând monitoriza 24/24 ce se petrece în câmp. Credem că rezultatele acestui proiect vor depăși estimările inițiale, pentru că ne dorim cu toții o agricultură durabilă și avantajoasă”, spune Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Datele colectate de la senzori sunt livrate către platformă continuu, astfel încât fermierii să fie mereu la curent cu informații despre evoluția vremii.

Platforma poate fi accesată pe meteo.agrobiznes.md și este disponibilă 24/24 tuturor producătorilor agricoli.

Inapoi la arhiva noutaților