[ X ]
În Moldova a apărut prima platformă online în domeniul învățământului profesional tehnic
9 Decembrie

O platformă online de Învățământ Profesional Tehnic (ÎPT) www.ipt.md, creată cu sprijinul Uniunii Europene, a fost lansată în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Platforma are scopul de a informa publicul despre realizările acestui domeniu de învățământ și a oferi un mijloc de comunicare și schimb de informații pentru beneficiarii acestui sistem – elevi, profesori, agenți economici, autorități.

Evenimentul de lansare a portalului a avut loc în incinta Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale, fiind moderat şi co-prezentat de membrii Consiliului Naţional al Elevilor din ÎPT. Cu acest prilej Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a amenajat şi o expoziţie a lucrărilor de grafică computerizată realizate de elevi.

Beneficiarii platformei www.ipt.md sunt elevii, profesorii, reprezentanții pieței muncii și publicul interesat de evoluția acestui domeniu de învățământ. Pe platformă pot fi accesate Harta interactivă a tuturor instituțiilor ÎPT din Moldova, lista completă a meseriilor și specialităților care pot fi studiate astăzi în centrele de excelență, colegii și școli profesionale, o bază de date a produselor educaționale din acest domeniu (standarde ocupaționale, calificăre profesionale și curricula), precum și alte informații utile.

Platforma www.ipt.md a fost creată cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul programului de suport bugetar pentru modernizarea ÎPT. Platforma va fi gestionată de ME și de Centrul Republican pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional, urmând să fie dezvoltată și completată permanent cu informație de către instituțiile de învățământ profesional tehnic, elevi și agenți economici.

Învățământul profesional tehnic din R. Moldova numără în prezent 11 centre de excelență, 32 de colegii și 44 școli profesionale, iar oferta educațională cuprinde în jur de 80 de meserii și 100 de specialități.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților