[ X ]
[ X ]
[ X ]
În dosarul lui Vlad Filat – o nouă ședință de judecată
9 Noiembrie

În dosarul ex-Premierului Vlad Filat astăzi, 9 noiembrie 2016, are o loc o nouă ședință a Curții de Apel Chișinău, începînd cu ora 11.00, informează CURENTUL.

Amintim că, la ședința precedentă urmau să se prezinte trei martori din Federația Rusă, pentru a fi audiați în privința faptului că ar fi transmis ex-Premierului Vlad Filat 320 milioane de lei.

Avocatul Igor Popa a spus că doamnele nu s-au prezentat, însă în cadrul unor discuții telefonice ele au spus că nu au fost niciodată în Republica Moldova și nu au transmis bani.

Portalul anticoruptie.md a publicat o investigație, ieri, în care publică documente și înregistrări audia prin care martorii de la Moscova recunosc faptul că nu au fost niciodată în Moldova și nici nu-l cunosc pe Ilan Șor sau Vlad Filat.

Totodată, instanța de judecată încă nu a trimis o solicitare de comisie rogatorie către ministrul Justiției – așa cum au solicitat avocații lui Vlad Filat.

După ședința precedentă, avocatul Igor Popa a spus că martorii din Federația Rusă sunt martori-cheie în dosar, însă sentința Judecătoriei Buiucani a fost pronunțată fără a fi audiat vreunul dintre ei.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților