[ X ]
FOTO// Mii de oameni au venit la Curtea de Apel Chișinău să-l susțină, din nou, pe Ilan Șor și cer libertate pentru primarul de Orhei
3 Octombrie

Cetățeni din toate colțurile țării au venit la Chișinău și participă, la această oră, la un miting de susținere a președintelui Mișcării social-politice „Shor”, primarului de Orhei, Ilan Șor. Ei condamnă reținerea lui și cred în nevinovăția edilului de la Orhei, transmite CURENTUL.

Manifestanții scandează “Libertate pentru Ilan Șor”, “Ilan suntem cu tine”, “Orheiul nu poate fără Ilan Șor”, “Orheiul îl vrea pe Ilan Șor la Primărie”, “Libertate primarului nostru”.

La eveniment a fost președintele fracțiunii majoritare în Consiliul raional, Pavel Verejanu, care a declarat: “Cerem ca primarul nostru să fie eliberat imediat. El a fost ales în mod democratic, iar locul lui este la Orhei, acolo unde trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu”.

Precizăm că, o nouă ședință de judecată are loc astăzi în dosarul primarului de Orhei. Ședința se desfășoară, începînd cu ora 14.00, la Curtea de Apel Chișinău. Amintim că, la 19 septembrie curent, lui Ilan Șor i-a fost prelungit mandatul de arest la domiciliu cu 30 de zile. Avocații au declarat că vor contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților