[ X ]
[ X ]
[ X ]
În decembrie 2023, au avut loc 4 ședințe plenare ale Parlamentului, fiind adoptate 122 de proiecte
4 Ianuarie

În luna decembrie a anului trecut, deputații au votat 122 de proiecte de acte normative. 44 dintre ele au fost aprobate în prima lectură, iar 78 au fost adoptate în a doua lectură. Totodată, în ultima lună din 2023, 57 de proiecte au intrat în procedură legislativă. 

Potrivit datelor statistice, din numărul total de acte normative adoptate în a doua lectură, 53 sunt legi, iar 23 – hotărâri. În plenul Parlamentului au mai fost examinate 17 acte care au drept scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

Printre inițiativele legislative examinate în plenul Parlamentului figurează Legea bugetului de stat pentru anul 2024, a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 și a proiectului fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2024. Deputații au mai votat pentru majorarea alocațiilor pentru veterani și familiile acestora, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 120 000 de lei pentru tinerii specialiști din domeniul culturii. Au mai fost aprobate modificări legislative pentru îmbunătățirea cadrului normativ în domeniul agroalimentar, al gestionării deșeurilor, în domeniul electoral etc.

Pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, Parlamentul s-a convocat în patru ședințe plenare.

Inapoi la arhiva noutaților