[ X ]
[ X ]
[ X ]
În CMC este testat, de astăzi, votul electronic
19 Decembrie

Începând de astăzi, în Consiliul Municipal Chișinău va fi testată funcționalitatea votului electronic. Anunțul a fost făcut de Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, în debutul ședinței CMC, transmite CURENTUL.

„Este în proces de definitivare Regulamentul cu privire la utilizarea acestui sistem. Vă invit să fim îngăduitori ce ține de acest proces”, a spus Ion Ceban.

La rândul său, secretarul CMC, Adrian Talmaci, a explicat cum va funcționa sistemul.

„Din momentul în care v-ați înregistrat, am primit cartela respectivă pentru dispozitiv, care este instalat la fiecare bancă. Automat veți fi înregistrați. Dacă doriți să ieșiți pentru câteva minute din sală, automat sistemul va citit acest lucru și veți fi excluși din rândul participanților la ședință. Când va fi pus la vot chestiunile, prin butonul verde consemnați „pro”, butonul roșu „contra” și galben „abținere”. Toate rezultatele vor apărea pe ecran. Vom vedea pe parcurs cum va funcționa sistemul, pentru noi tot este ceva nou. Mecanismul ar putea avea unele modificări”, a spus Adrian Talmaci.

Consilierii au testat noul mecanism. Conform Legii, vor vota deciziile ridicând mâna, dar și prin vot electronic.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  2. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  3. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  4. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  5. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Institutul Oncologic, dotat cu un aparat de brahiterapie 3D, unic în Republica Moldova
    Social |
  5. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |