[ X ]
[ X ]
[ X ]
În centrul țării au fost executate lucrări de combatere a lunecușului pe drumurile naționale
19 Noiembrie

În contextul înregistrării temperaturilor scăzute pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul nopții au fost executate lucrări de combatere a lunecușului pe drumurile naționale, în Zona Centru, pe sectoarele Anenii Noi, Chișinău, Criuleni și Dubăsari, transmite CURENTUL.

În procesul tehnologic au fost antrenate 16 utilaje speciale, 23 muncitori și răspândite 32 tone de material antiderapant.

În prezent, toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația rutieră este asigurată.

Astfel, în context, Administrația de Stat a Drumurilor atenționează participanții la trafic să fie prudenți, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze distanța între automobile, astfel încât să reușească efectuarea manevrei de frânare în timp util și să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. .

De asemenea, ASD informează că pe traseele naționale sunt amplasate camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real. Acestea pot fi accesate la: http://asd.md/camera-video.

Începând cu 1 decembrie a anului curent, în perioada de iarnă, serviciul operativ de informare al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Inapoi la arhiva noutaților