[ X ]
[ X ]
[ X ]
În cele mai aglomerate intersecții din capitală este aplicat un nou tip de marcaj rutier, denumit „covorul roșu”
28 Iunie

Primăria Municipiului Chișinău informează că în cele mai aglomerate intersecții din capitală este aplicat un nou tip de marcaj rutier, denumit „covorul roșu”.

Aceste marcaje sunt aplicate pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, cu scopul de a spori siguranța pietonilor. „Covoarele roșii” se disting prin culoarea lor stridentă, menită să atragă atenția conducătorilor auto cu mult înainte de a ajunge la trecerea de pietoni.

Noile marcaje sunt fabricate dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel şoferilor un timp suplimentar de reacție.

Pe lângă rolul lor de avertizare, covoarele roșii” sunt indicate pentru utilizare în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, pentru a asigura o vizibilitate sporită și a reduce riscul accidentelor.

Primele astfel de marcaje au fost deja aplicate pe bd. Cuza Vodă, str. Sarmizegetusa, str. Miron Costin și str. Braniștii.

În curând, marcaje de tip nou vor fi trasate și pe bulevardul Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, dar și pe alte artere importante din oraș, precum: bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj.

Inapoi la arhiva noutaților