[ X ]
[ X ]
[ X ]
În ce relație sunt ex-miniștrii Apărării, Vitalie Marinuța și Anatol Șalaru? Aflăm din prima sursă!
16 Iunie

Ex-ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuța, ex-membru al Partidului Liberal, ne-a declarat că, deși au existat unele divergențe cu ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, ex-vicepreședinte al PL, actualmente Președinte al Partidului Unității Naționale, nu sunt în relații ostile, informează CURENTUL.

„Deși anterior au fost unele divergențe cu domnul Anatol Șalaru, legate de plecarea mai multor personaje de vază din Partidul Liberal, inclusiv a doamnei Ana Guțu și a mea, la moment tind să cred că nu suntem în relații ostile”, a spus Vitalie Marinuța reporterului nostru.

Totodată, ex-ministrul a declarat că chiar îl apreciază pe Anatol Șalaru, din mai multe motive.

„Apreciez faptul că pe parcursul mandatului de Ministru al Apărării domnul Anatol Șalaru practic a promovat aceleiași idei pe care le-am avut și eu: a contribuit la aprofundarea relațiilor bilaterale pe domeniul militar cu România, îmbunătățind Acordul de cooperare militară semnat de mine în 2012 și a susținut procesul de instruire comună cu militarii români, instituit în perioada 2010-2014; a continuat colaborarea cu NATO la toate nivelurile și a atras atenția la necesitățile sociale ale militarilor ținând cont de planurile elaborate anterior”.

Vitalie Marinuța a condus Ministerul Apărării din 2009 și până în 2014. El a fost propus în funcție de către Partidul Liberal. Ulterior, președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, i-a acordat gradul de general. În vara anului 2013, Vitalie Marinuță s-a retras din componența PL, alături de grupul de reformatori, care ulterior au format Partidul Liberal Reformator. În septembrie 2014, politicianul a părăsit PLR. Marinuța este unul din fondatorii partidului „Dreapta”, care recent și-a schimbat denumirea, iar șefia a fost preluată de Anatol Șalaru.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților