[ X ]
[ X ]
[ X ]
În atenția pasionaților de Motocross! Eveniment de anvergură la Chișinău, în perioada 13-14 aprilie
12 Aprilie

În perioada 13 – 14 aprilie, în sectorul Schinoasa din Capitală, sub egida Președintelui Republicii Moldova, se va desfășura Campionatul Europei de Motocross, informează CURENTUL.

Campionatul European de Motocross se va desfășura pentru prima dată în țara noastră în ultimii 28 de ani la insistența personală a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în urma unei întâlniri cu o delegație a conducerii Federației Internaționale de Motosport în octombrie 2018, condusă de vicepreședintele Andjei Vitkovski și primul vicepreședinte al Federației europene, Martin de Graaff, cu care a discutat despre perspectivele dezvoltării sportului motorizat în Republica Moldova.

Potrivit Președintelui Federației de Motociclism din Republica Moldova, Victor Golovicikin, Campionatul Europei de Motocross va avea loc printre juniori, la categoria motociclete cu motorul de 65-85 cm cubi. În cadrul acestor competiții, se va desfășura, de asemenea, etapa întâi a Campionatului Moldovei la aceeași categorie de motociclete, etapa întâi a Campionatului Țărilor Balcanice și Campionatul deschis la motocross, în memoria lui Iurii Gagarin.

Campionatul Europei de Motocross va avea loc printre juniori, la categoria motociclete cu motorul de 65-85 cm cubi. La competiție vor participa reprezentanți din Republica Moldova, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Israel, Macedonia, Muntenegru, România, Ucraina și Ungaria.

Menționăm că pentru pregătirea și desfășurarea Campionatului European de Motocros în Moldova la cel mai înalt nivel, a fost sprijinită de Administrația Prezidențială. Au fost depuse multe eforturi pentru ca pista să corespundă tuturor standardelor, pentru a pregăti și a organiza un Campionat European de motocross în rândul tinerilor, astfel încât în anul viitor țara noastră să poată găzdui campionatul mondial.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților