[ X ]
[ X ]
[ X ]
În atenția părinților: Reguli esențiale pentru igiena intimă a adolescentelor
26 August

Pubertatea înseamnă multe schimbări și mai multe provocări cărora adolescenții trebuie să le facă față cu ajutorul și ghidarea discretă a părinților.

Ceea ce ține de pubertatea fetelor, aceasta de cele mai multe ori începe mai devreme ca cea a băieților, iar schimbările fiziologice creează necesitatea unei igiene mai minuțioase adaptate acestor schimbări.

Igiena intimă începută încă din fragedă copilărie continuă într-o formă mai minuțioasă cu utilizarea de produse corespunzătoare odată cu pubertatea, pentru a evita situațiile nedorite cum ar fi mirosurile neplăcute, iritațiile, ba chiar și infecțiile.

Medicii ginecologi vorbesc tot mai des despre importanța produselor destinate în special pentru zona intimă, deoarece flora și pH-ul acesteia sunt specifice și diferă mult de restul corpului, respectiv și igiena trebuie efectuată cu produse adaptate necesităților și particularităților feminine. Cu atât mai mult în perioada de maturizare, când organismul este ”resetat” la alte condiții și scopuri de funcționare.

1

Am vorbit cu Doamna Iraida Snigur, medic obstetrician-ginecolog despre importanța unei igiene adaptate perioadei pubertine. Mai jos sunt câteva considerații și recomandări în ceea ce privește acest subiect delicat:

„Când spunem igienă intimă pentru adolescente, ne referim la igiena vulvei, zonă din afara vaginului. Această zonă sensibilă este în contact direct cu lenjeria, secrețiile și bacteriile, deci necesită îngrijire specială.

Țineți cont de următoarele recomandări:

– Spălarea zilnică. De obicei, ar trebui să vă spălați zilnic cu un gel intim. Dacă practicați sportul sau frecventați bazinul, asigurați-vă că vă spălați imediat după, pentru a evita iritațiile.

– Utilizarea produselor potrivite. Uitați de săpunurile și loțiunile parfumate. Utilizați produse special concepute pentru a vă îngriji zona sensibilă, așa cum este gelul intim Sensivio de la Viorica-Cosmetic.

2

– Uscarea. Nu uitați să uscați zona cu un prosop curat pentru a evita acumularea de umiditate, care poate fi o cauză a apariției infecțiilor fungice.

– Aveți grijă de igiena în menstruație, schimbați absorbantul la timp.

– Schimbați lenjeria de corp în fiecare zi.”

Gelul intim zilnic din noua serie Sensivio a fost elaborat de către experții companiei Viorica-Cosmetic în colaborare cu medicii dermatologi pentru a crea un produs eficient, sigur și delicat pentru această zonă sensibilă:

– Conține extract de echinaceea purpurea care are proprietăți antiseptice

–  Conține acid lactic pentru susținerea florei benefice locale

– NU conține sulfați, deci nu usucă pielea

– Formulă ”controlul mirosurilor”

3

Pe lângă utilizarea sa zilnică adolescentele pot să opteze pentru acest produs și în alte situații care necesită o igienizare mai minuțioasă, cum ar fi după practicarea sportului, vizitarea piscinei sau pe durata menstruației.

Aflați mai multe despre acest produs delicat și eficient pe https://viorica.md/sensivio/ sau accesați magazinul online Viorica-Cosmetic pentru a plasa o comandă cu livrare în Chișinău și regiuni.

Inapoi la arhiva noutaților