[ X ]
[ X ]
[ X ]
În această săptămână se va desfășura „Moldova Business Week”. Iată care va fi agenda
2 Octombrie

Cea de-a IV-a ediție a săptămânii de afaceri „Moldova Business Week 2017” va avea loc în perioada 3-6 octombrie, la Chișinău. În cadrul acestui eveniment vor lua parte peste 100 de participanți din 20 de țări din UE, CSI, Turcia, China, dar și din alte state cu care R. Moldova are relații bilaterale, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în această săptămână vor avea loc peste 30 de reuniuni cu oameni de afaceri, reprezentanți ai diferitor instituții pe 3 dimensiuni de bază: investiții, promovarea exportului și platforma de comunicare între business cu business care există la MEI, Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale.

„Vom avea, pe 4 octombrie, și un For cu reprezentanții din Italia pentru a diversifica relațiile noastre de export.

Pe 5 octombrie planificăm un Forum ce ține de pro export cu paleta de soluții și instrumente de promovare pornite de la regimurile preferențiale și regionale, dar și a serviciilor fabricate în Moldova. Vrem să ducem la maxim efectele de la Acordul de Comerț Liber și Aprofundat, dar și altele.

Pe 6 octombrie, de rând cu o Conferință internațională a IMM-urilor, vom saluta prezența a doi premieri – al R. Moldova, Pavel Filip și al Ucrainei, Vladimir Groisman. Vor fi tematici separate de țin de relațiile bilaterale cu Ucraina și întreaga paletă de subiecte. Agenții vor putea pune întrebări pe domenii”, a spus ministrul.

Totodată, Octavian Calmîc a precizat că evenimentul se va focusa pe câteva subiecte de discuții: Conceptul de subvenționare a locurilor de muncă nou create; modernizarea sistemului de educație duală; procedurile simplificate de aflare în R. Moldova a cetățenilor străini, potențiali investitori; legislația și instrumentele aplicate de RM în domeniul IT și comunicații; discuții despre avantajele investiționale ale RM comparativ cu alte țări și regiuni.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților