[ X ]
[ X ]
[ X ]
În 2019 au fost efectuate peste 5 300 operații de cataractă
27 Martie

Peste 5300 de operaţii de cataractă au fost efectuate, în anul 2019, de instituţiile medicale contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Numărul acestor operaţii este cu peste 1280 mai mare în comparaţie cu 2018, transmite CURENTUL.

Pentru intervenţiile respective, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate circa 53 de milioane de lei, cu aproape 13 milioane mai mult faţă de anul precedent. Costul mediu al unui caz tratat depăşeşte 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabilele costisitoare.

Aceste servicii au fost prestate de 13 instituţii medicale, dintre care 9 sunt publice, iar patru – private.

În anul curent, pentru efectuarea operaţiilor de cataractă a fost prevăzută suma de 62,6 milioane de lei. De astfel de intervenţii beneficiază toate persoanele asigurate care au indicaţii medicale şi se află pe lista de aşteptare.

Cataracta este o afecțiune oftalmologică ce determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea calității cristalinului. Operația de cataractă de obicei nu necesită internare, iar pacientul își poate recupera vederea în scurt timp.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților