[ X ]
[ X ]
[ X ]
Împrumut al BSTDB oferit Trans-Oil Group pentru susținerea dezvoltării exporturilor din Republica Moldova
16 Ianuarie

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) oferă o nouă facilitate de împrumut pe termen scurt de 10 milioane EURO Grupului TransOil, Moldova. Finanțarea BSTDB va sprijini nevoile de capital de lucru ale Grupului și va ajuta compania să-și extindă exporturile de produse din floarea-soarelui și alte mărfuri agricole, în primul rând, către alte țări membre ale Băncii, inclusiv România și Turcia.

Împrumutul dat urmează să aducă beneficii semnificative economiei moldovenești, care a fost afectată de situația din Ucraina, subliniind angajamentul Băncii de a sprijini țările sale membre care se confruntă cu provocări.

Dr. Serhat Köksal, Președintele BSTDB, a declarat în context: „Grupul Trans-Oil este un omolog excelent și un jucător cheie în sectorul agricol în Moldova. Suntem încântați să îi ajutăm să-și mențină reziliența și să-și sporească capacitatea de export și cooperarea cu țările din regiune. În timp ce accentul nostru este pe consolidarea economiei moldovenești, acest sprijin financiar ajută indirect alte țări de la Marea Neagră, abordând provocările comerciale și ale lanțului de aprovizionare generate de conflictul în curs”.

Vaja Jhashi, CEO al Trans-Oil Group, a menționat: „Suntem încântați de extinderea cooperării cu Black Sea Trade&Development Bank, partenerul nostru de lungă durată, prin această nouă tranzacție dedicată mărfurilor moldovenești. În pofida mediului geopolitic, Grupul Trans-Oil este pe deplin dedicat producției de cereale în regiune, cu investiții substanțiale care contribuie pozitiv la lanțul global de aprovizionare cu alimente și, în acest sens, sprijinul Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre este esențial pentru noi”.

Grupul Trans-Oil și-a început activitățile de comerț cu cereale și agrocomerț în regiunea Mării Negre în 1996, când fondatorii companiei au lansat activități de agrobusiness în Republica Moldova și Ucraina. În prezent, TransOil este cel mai mare cumpărător și exportator de cereale și semințe oleaginoase din Moldova, cu un sistem unic și integrat de aprovizionare, procesare, depozitare și transport de mărfuri. Grupul operează 16 unități de depozitare în toată Moldova, cu o capacitate de depozitare a peste 750 de mii de tone de cereale diverse simultan și 3 fabrici de producere a uleiului comestibil cu o capacitate totală de zdrobire de 600 de mii de tone. De asemenea, deține 2 terminale de cereale și 1 terminal de ulei de floarea- soarelui în Moldova, precum și o serie de întreprinderi agricole, de procesare, transport și infrastructură în România și Serbia.

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul BSTDB este în Salonic, Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri proprii și garanții pentru proiecte și finanțare comercială în sectoarele public și privat din țările sale membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde EUR. Pentru mai multe informații: www.bstdb.org.

Inapoi la arhiva noutaților