[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Împreună Împotriva COVID-19” în capitală: Până acum s-au înregistrat, 394 de voluntari, încă 45 de voluntari urmează să-și înceapă activitatea
31 Martie

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban afirmă că ideea lor de a atrage voluntari în cadrul Campaniei „Împreună Împotriva COVID-19” dă roade, informează CURENTUL.

„Până acum s-au înregistrat, 394 de voluntari, încă 45 de voluntari, urmează să-și înceapă activitatea de astăzi. Am mers în vizită la oficiul Direcției generale asistență socială și sănătate, unde se află acea echipă extraordinară, care ne ajută să reușim și să realizăm lucruri frumoase și extrem de necesare pentru cetățenii noștri, care în situația de criză au nevoie ajutor. În 8 zile de la lansarea liniilor verzi 0800-00080 și 0800-00090, au fost primite 239 de apeluri, în 196 de cazuri, voluntarii noștri au intervenit, alături de specialiștii din cadrul Direcției generale asistență socială și sănătate, și au ajutat beneficiarii. Angajații direcției împreună cu voluntarii intervin la soluționarea diverselor cazuri anunțate. Astfel, până la 50 de persoane fără un loc permanent de trai și mai mulți veterani, primesc în fiecare zi prânzuri calde din partea mai multor agenți economici. Alți antreprenori au oferit în această perioadă paturi, haine sau combustibil. Cetățenii simpli au venit cu donații și au sărit în ajutorul echipei de voluntari”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Totodată, Ion Ceban a menționat că este extrem de recunoscător echipei care a acceptat să se alăture inițiativei Primăriei Chișinău de a organiza această platformă de voluntariat. „Implicarea și efortul pe care îl depun aceștia, venind în ajutorul lucrătorilor și asistenților sociali, este incontestabil. Mâine vor fi gata vestele confecționate de primăria Chișinău pe care le vor purta voluntarii, astfel ca de departe să fie recunoscuți. Fiecare voluntar are carnet de voluntar care trebuie să fie purtat la vedere. Mulțumesc tuturor partenerilor care se implică financiar și material. Acum, doar prin colaborare între instituțiile centrale, locale, voluntari dar și oameni de bună credință, putem trece peste aceste provocări. Repet, nici cele mai dezvoltate țări, care au înregistrat performanțe în domeniul sănătății, nu s-au așteptat la asemenea situație de criză. Susținerea reciprocă în aceste momente este esențială. Acum, de fiecare dintre noi depinde sănătatea oamenilor. Iată de ce, o prioritate pentru noi în această perioadă sunt vârstnicii, familiile cu mulți copii și persoanele cu dezabilități”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

received_210958903512297 received_635674077015412 received_1854496294686153

Inapoi la arhiva noutaților