[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: În 2024 cetățenii își vor alege Președintele. Va fi o campanie dură și necinstită în care guvernarea Maiei Sandu va folosi orice instrument pentru a păstra puterea
10 Aprilie

În 2024 cetățenii Republicii Moldova își vor alege Președintele.

Va fi o campanie dură și necinstită în care guvernarea Maiei Sandu va folosi orice instrument pentru a păstra puterea. Ei vor lupta pentru a putea în continuare minți și fura moldovenii. Ei au ce pierde. De aceasta vor manipula nesimțit în campanie și vor fura voturi la numărare.

Maia Sandu și PAS sunt panicați.

Ei au atacat impertinent alegerile locale din 2023. În procesul de fraudare a alegerilor locale au implicat toate instituțiile publice: Președinția, Guvernul, Parlamentul, SIS, procuratura, CNA, CEC, CCA și toată puterea Finanțelor publice.

Sute de candidați de la alte partide au trecut prin “filtrele democratice” ale PAS. Unii candidați au fost impuși, folosind resursele bugetului public, alții au fost presați prin procuratură și SIS, unii prin presiune asupra rudelor, însă cei mai mulți au fost “convinși”, fiind folosite toate instrumentele împreună.

Au fost închise instituții media neloiale PAS, iar instituțiile media loiale PAS au calomniat și ponegrit pe oricine care nu a mers cu PAS.

Cetățenii au fost mințiți, speriați și umiliți.

Și după aceste eforturi titanice de fraudare a alegerilor, Maia Sandu și PAS au luat circa 300 de mandate de primar din aproape 900. Nu au câștigat niciun municipiu unde sunt concentrați circa 75% din alegători.

Moldova a votat anti PAS. Oamenii s-au dovedit a fi rezistenți în fața minciunii și manipulării. Oamenii au spus NU hoției, corupției și incompetenței construite de PAS. Oamenii au spus NU oligarhiei și cultului personalității construite de Maia Sandu.

Și, în pofida unei campanii nemaivăzute de manipulare, 62% dintre moldoveni susțin că e bine să vină un alt om în funcția de Președinte al RM.

Maia Sandu demult nu ține cont de niciun fel de limite legale și morale. Campania prezindențială din 2024 deja a început și a început cu manipulare și fraudă.

Campania de promovare a referendumului este parte a campaniei Maiei Sandu – e un instrument de manipulare publică pentru care se vor cheltui peste 100 de milioane de lei, bani publici.

Acest instrument implică toate instituțiile publice și angajații publici. Obiectivul este de a minți moldovenii că numai Maia Sandu poate integra Republica Moldova în UE. Oricine altul înseamnă dezintegrarea noastră europeană.

Și dacă Maia Sandu dispare, înseamnă că dispare șansa Moldovei de a ajunge în UE? Minciună primitivă că și toate minciunile ei.

Moldova a primit de la UE statutul de țară candidat. Aceasta înseamnă că acest statut l-am primit noi, cetățenii RM. Înseamnă că spiritul și talentele noastre, omenia și valorile noastre satisfac valorile și standardele UE. Cetățenii RM deja au demonstrat că merită să fie cetățeni ai UE prin deceniile care muncesc în UE și contribuie la progresul economiei comunitare.

Din păcate, cetățenii RM trăiesc cea mai confuză perioadă în istoria scurtă de independență. În Republica Moldova a fost construită o oligarhie bazată pe cultul personalității a unui om dominat de frustrări și complexe. În Republica Moldova minciuna și manipularea sunt o normă. Încălcarea drepturilor și libertăților oamenilor este o normă. Discriminarea și umilirea oamenilor este o normă.

În secolul XXI, Moldova sub conducerea guvernării PAS a devenit o autocrație oligarhică în centrul Europei.

Este regretabil că unii conducători ai UE confundă susținerea Republicii Moldova cu susținerea Maiei Sandu. Republica Moldova înseamnă cetățenii acestei țări – ei sunt valoarea și spiritul Moldovei. Ei, în pofida guvernării corupte și incompetente, reușesc să țină Republica Moldova pe linia de plutire.

Funcționarii europeni văd cum Maia Sandu sfidează normele legale și morale. Văd cum ea admite furtul masiv al oamenilor prin schemele hoțești de achiziție a gazelor naturale și a energiei electrice. Văd cum se fură sute de milioane de lei prin construcția unor segmente de drumuri. Văd cum, folosind bani publici prin așa-numitul sat European, sunt corupți primarii. Văd și acceptă tacit. Mare păcat, pentru că cetățenii RM admiră UE și cred în UE. Acest sentiment de admirație și încredere merită respectat și merită susținut.

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova 

Inapoi la arhiva noutaților