[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele RM: Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă va avea loc fie pe 29 octombrie, fie pe 5 noiembrie
26 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a referit astăzi,  în cadrul unui dialog cu presa, și la cele două referendumuri anunțate pentru acest an, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că așteaptă decizia Curții Constituționale vizavi de sesizarea depusă de Partidul Liberal (PL), privind controlul constituționalității decretului Președintelui Republicii Moldova cu referire la desfășurarea referendumului republican consultative pe data de 24 septembrie 2017.

„Însă, indiferent de decizia CC care va fi, guvernarea și majoritatea parlamentară are de pierdut, iar noi vom române pe poziția noastră fermă. Dacă guvernarea va decide mâine să anuleze sub o formă oarecare acest referendum, eu promit că nu voi ceda. Nu exclud că voi semn un alt decret pentru un alt referendum. Nu exclud. Voi insista în continuare pentru a atinge obiectivele pe care mi le-am trasat. În caz dacă guvernarea va oferi finanțare pentru acest referendum, sunt ferm convins că pe data de 24 septembrie majoritatea cetățenilor vor susține poziția anunțată de șeful statului pe aceste 4 subiecte”, a  precizat Dodon.

Totodată, referindu-se la referendumul pentru demiterea Primarului general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, șeful statului a menționat că, este ferm convins că referendumul va avea loc.

„Cu regret sau din  fericire, Chirtoacă nu vrea să scrie cerere de demisie. Noi am anunțat din start și eu am susținut plenar, și prin semnătură și prin declarație, referendumul împotriva Primarului. Eu sunt ferm convins că acest referendum va avea loc. Au fost colectate semnăturile, instanța le-a aprobat. La începutul lunii septembrie sper că va  avea loc ședința CMC, astfel referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, începutul luni noiembrie. Adică, data de 29 octombrie sau 5 noiembrie. După aceasta urmează alegeri anticipate. Dacă reușim până la sfârșitul anului, o vom face, dacă nu – la începutul anului viitor. Eu cred că este un pas important și este un pas înainte”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților