Programul de ajutor social continuă să fie sprijin persoanelor vulnerabile, pensionarilor, familii nevoiașe care nu au un nivel de existență în societatea civilă. Astfel, persoanele social-vulnerabile din R. Moldova pot depune cereri la asistenţii sociali din localitate pentru a solicita ajutor pentru perioada rece a anului 2014-2015, transmite CURENTUL.
Nivelul de cunoaștere și informare a cetățenilor despre prestațiile sociale este în creștere, datorită informațiilor difuzate la mass-media, radio, panouri și broșuri.
Ajutorul social este o prestație bănească temporară pentru a ajuta familia să depășească situația de dificultate, de criză și sărăcie, iar cei care pot și sunt sănătoși tineri trebuie să depună efort să iasă din această dependență. „Un angajament comun este ca banii să fie utilizați conform destinației, și anume reducerea sărăciei, alimentația corectă a copiilor, educație și sănătate.”, a spus Valentina Buliga, ministrul Muncii.
Astfel, fiecare familie, cetățean are dreptul de a depune o cerere pentru a beneficia de prestațiile sociale în care venitul familiei este mai mic decît cel pe care îl garantează statul. Cererea va fi scrisă pe propria răspundere despre veniturile sale care le are și nivelul de bunăstare. Acest suport modest pe care îl oferă statul trebuie să oferim șansă familiilor să aibă grijă de copii lor.
Elena Mocreac