[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine şi de ce a lansat portalul CURENTUL
15 Ianuarie

Atunci cînd pe piaţa media din Republica Moldova apare un nou produs, prima întrebare este: Cine şi de ce l-a lansat? Ştim din proprie experienţă acest lucru, dar şi din experienţa altor mijloace de informare în masă, pe care am urmărit-o atent în aceşti ani. Iar această experienţă arată că, de obicei, apar diferite „surse”, una mai „credibilă” decît alta, care desenează scenarii demne de Hollywood şi din care reiese că ba nu ştiu ce „forţă misterioasă” încearcă să „rupă” piaţa media din RM, ba că „se vede mîna Moscovei”, ba „mîna celor de la Bucureşti”, ba „interesele ascunse ale unui politician”, ba „buzunarul altui politician” etc. Şi, de obicei, toate aceste scenarii halucinante le promovează acei care stau comod în „buzunarele politicienilor”, se hrănesc fie din „mîna Moscovei”, fie din „mîna celor de la Bucureşti”, sînt promotori ai diferitor interese. Nu-i acuzăm şi chiar încercăm să-i înţelegem, pentru că, probabil, se simt tare incomod în postura pe care o au şi încearcă să demonstreze că toţi sînt la fel ca şi ei. E treaba lor, pentru că, pînă la urmă consumatorul de informaţie este cel care dă verdictul. Dar, totuşi, ca să nu rămînă spaţii de interpretări, am decis să punem din start punctele pe i.

Portalul CURENTUL este proprietatea companiei de consultanţă şi promovare POLIEXPERT, care activează în Republica Moldova din 2009 (pentru mai multe detalii despre companie accesaţi www.poliexpert.md). POLIEXPERT este la a doua experienţă media, prima fiind portalul TRIBUNA (www.tribuna.md), lansat pe data de 27 august 2011. Portalul TRIBUNA s-a dovedit a fi un real succes, devenind ulterior companie independentă (care, apropo, activează strict în cadrul legal, plătind impozite şi salarii în mod oficial şi avînd în calitate de clienţi companii cu renume în ţară şi peste hotare). Indiferent de intrigile pe care le-au ţesut în aceşti ani unii falşi amici ai TRIBUNA, portalul s-a dezvoltat continuu, şi-a ocupat locul său pe piaţa media autohtonă şi a reuşit să se dezvolte ca o afacere media modernă, lucru care poate fi uşor probat, chiar şi de către cei mai inveteraţi critici. Pornind de la acest succes, compania POLIEXPERT a decis să lanseze două noi produse media în Republica Moldova, unul dintre care este portalul CURENTUL, iar cel de-al doilea….. Despre acesta veţi afla în scurt timp.

Lansăm CURENTUL cu ferma convingere că în Republica Moldova, chiar dacă sînt o mulţime de mijloace de informare în masă, este totuşi insuficienţă de presă de calitate. Or, anume presă de calitate ne propunem să facem şi în cadrul acestui nou proiect. Sîntem siguri că, prin muncă asiduă zi de zi, aşa cum sîntem deprinşi să o facem, ne vom ocupa locul nostru pe piaţa media, în preferinţele consumatorilor de informaţie. Spre deosebire de TRIBUNA, care este un portal dedicat în exclusivitate domeniului politic, CURENTUL va fi un portal generalist. Aici veţi găsi informaţii din diverse domenii: politică, economie, cultură, ştiinţă, social, sport etc. Ne propunem să producem şi să publicăm cît mai multă informaţie de calitate, respectînd principiile deontologice şi asigurînd astfel un acces larg al cetăţenilor la informaţie.

Ştim că unii dintre acei care au lansat produse media în Republica Moldova au avut aceleaşi intenţii, dar au trebuit să-şi revadă planurile din mers, pentru că s-au lovit de o realitate dură – lipsa de mijloace financiare. Pentru a-şi continua activitatea, unii au trebuit să cedeze din independenţa lor editorială, alţii, neacceptînd compromisuri cu propria conştiinţă, şi-au lichidat sau şi-au vîndut afacerile. Îndrăznim să sperăm că pe noi nu ne pasc asemenea pericole, or POLIEXPERT, cel puţin la această etapă, îşi poate permite să asigure independenţa financiară a portalului CURENTUL pînă cînd acesta va „sta bine pe propriile picioare”. Iar aceasta înseamnă nimic altceva decît faptul că unicul care va dicta politica editorială a portalului CURENTUL va fi consumatorul de informaţie. Deci, fiţi cu noi şi ajutaţi-ne să transformăm şi acest proiect în unul de succes. La rîndul nostru, vă promitem că, cu noi, veţi fi tot timpul pe val!

Echipa CURENTUL

Inapoi la arhiva noutaților