[ X ]
[ X ]
[ X ]
Implementarea sistemului meteorologic rutier în R. Moldova – subiect de discuții la ASD
20 Februarie

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a avut o întrunire cu reprezentanta companiei UNDP Istanbul Dagamar Novohradska, la care sa discutat despre implementarea sistemului meteorologic rutier în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Obiectivul Proiectului – acordarea asistenței necesare și crearea premiselor în vederea dezvoltării sistemului meteorologic rutier în Republice Moldova cu scopul eficientizării întreținerii curente a drumurilor, fluidizarea transportului rutier și sporirii siguranței rutiere inclusiv pe timp de iarnă.

La 15 noiembrie 2019 Proiectul de instalare a 2 stații meteo rutiere a fost finalizat și testat cu succes.

Stațiile meteo rutiere au fost instalate pe drumurile publice naționale:

– R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, km 21+990;

– R6 Chișinău – Orhei – Bălți, km 30+630.

Proiectul prevede o cofinanțare în sumă de 74,65 mii USD, din care:

– de până la 40 mii USD – costuri suportate de UNDP,

– de până la 12,1 mii USD – costuri suportate de Cross Zlin a.s. și

– de până la 22,5 mii USD – costuri suportate de ÎS „ASD” din sursele Programului privind repartizarea Fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2019.

Dagamar Novohradska a apreciat înalt implementarea cu succes a acestui proiect de instalare a 2 stații meteo rutiere și și-a exprimat disponibilitatea de colaborare pe viitor.

Conform Hotărârii cu privire la aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023 extinderea sistemului de prognozare și control a condițiilor de circulație prin multiplicarea stațiilor meteo rutiere, vor fi instalate 30 de stații meteo rutiere funcționale până în noiembrie 2022.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților