[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor: Scăpăm de PAS, obținem gaz
24 Octombrie

În următoarele două săptămâni, cetățenii moldoveni vor fi lipsiți de curent electric și de căldură. Avertizarea vine din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a adăugat că protestele antiguvernamentale trebuie să continue. Potrivit lui Șor, dacă scăpăm de PAS, primim gaz.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor condamnă atitudinea președintelui Maia Sandu, care a dat indicații ca Piața Marii Adunări Naționale să fie închisă pentru protestatarii care cer un trai decent. Și asta pentru ca să participe la Târgul meșterilor populari, din PMAN, de unde a cumpărat o lumânare și mere uscate.

„Nu pot să-mi închipui așa ceva nici într-un vis groaznic. Ați înțeles de ce Piața Marii Adunări Naționale a fost închisă ieri? Pentru ca Maia Sandu să se poată plimb în PMAN, ca pe un teritoriu care i-ar aparține, de parcă ar fi fost gospodăria ei. Oameni prin preajmă nu erau. Maia Sandu a mers acolo ca să cumpere o lumânare și mere. Ea nu înțelege că oamenii de rând nu au bani pentru așa ceva, din cauza ei. De fapt, Maia Sandu vrea să pună cruce pe fiecare cetățean al Moldovei. O asigur că nu se va întâmpla asta. O vom da afară mai devreme decât își imaginează”, a menționat  Ilan Șor.

De asemenea, Șor dă asigurări că protestele guvernamentale vor continua, în pofida faptului că Maia Sandu și cei care o slujesc pe ea fac tot posibilul pentru a le împiedica.

„Maia Sandu a dispus arestarea tuturor liderilor regionali ai Partidului „ȘOR”. Ca ultimii hoți, au furat de la oamenii de rând banii destinați pentru transport și hrană. Mai exact, au furat de la cetațeni 5,5 milioane de lei, deși au anunțat suma de 3,5 milioane. Unde sunt banii poporului? Vom veni la voi ca să luăm acești bani. Nu o să vă permit să-i puneți în buzunare. Protestele au fost și vor fi, în ciuda faptului că Maia Sandu calcă în picioare Constituția Republicii Moldova. Și asta pentru ca să se poată plimba în centrul capitalei. Maia, Piața Marii Adunări Naționale aparține poporului și oamenii vor protesta ori de câte ori vor vrea. Oamenii vor ajunge nu doar să te urască, ci să te și blesteme, atât pe tine, cât și pe poliția ta de buzunar. S-au săturat de tine până în gât. De ce protestăm acum la Procuratură? Pentru că procurorul general interimar, care a fost numit acum o săptămână, nu a spus o vorbă despre averile lui Spînu și Recean, nu a explicat de ce liderii regionali ai Partidului „ȘOR” au fost arestați. Nu avem încredere în acest procuror și îi cerem demisia”, a mai adăugat Ilan Șor.

Următorul protest național va avea loc duminica viitoare, la ora 15:00.

„Protestele față de actuala guvernare trebuie să continue. În următoarele două săptămâni, veți fi lipsiți de curent electric și căldură. De aceea, dacă scăpăm de PAS, primim gaz. Sunteți așteptați cu toții duminica viitoare, 30 octombrie, ora 15:00, lângă Academia de Științe a Moldovei”, a conchis Ilan Șor.

Inapoi la arhiva noutaților