[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor propune o nouă abordare pentru formarea Comitetului Executiv al Găgăuziei. Fiecare doritor poate expedia CV-ul
21 Iunie

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, declară că își dorește ca Găgăuzia să aibă un Comitet Executiv puternic, motiv pentru care a fost angajată o companie internațională specializată în selectarea celor mai bune cadre.

Mai mult, Ilan Șor facă apel către persoanele profesioniste, cu experiență și aptitudini manageriale, care vor să facă parte din Comitetul Executiv, să depună CV-urile.

Potrivit lui Ilan Șor, echipa formațiunii sale vrea ca și în Găgăuzia să fie conducători aleși pe criterii de profesionalism, nu pe criterii de partid.

„În prezent, echipa Partidului „ȘOR” lucrează asupra formării componenței Comitetului executiv al Autonomiei găgăuze, care urmează să propună Adunării Populare proiecte spre aprobare. Scopul Comitetului Executiv, în frunte cu bașcanul ales, Evghenia Guțul, este de a realiza proiectele promise în campania electorală. Din păcate, în Moldova există o practică proastă, de a desemna oameni în funcții fie  pe criterii de partid, fie pe principii de rudenie. Partidul „ȘOR” s-a remarcat de ceilalți prin faptul că a propus în funcții profesioniști, indiferent de partidele din care vin și cine le sunt rude. După aceste principii vrem să ne ghidăm și în Găgăuzia”, a menționat Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, susține Ilan Șor, a fost angajată o companie internațională mare, care se va ocupa de selectarea celor mai bune cadre pentru instituțiile de stat.

„Mă adresez Adunării Populare și președintelui acesteia, Dmitri Constantinov, cu rugămintea de a forma un consiliu, din care să facă parte deputați locali, reprezentanți ai societății civile, ai primăriilor, conducători ai instituțiilor de învățământ și toți oamenii care au un cuvânt de spus în ceea ce privește componența viitorului Comitet Executiv. Propun ca din această structură să facă parte și reprezentanții companiei care vor ajuta la selectarea celor mai buni candidați pentru executivul local. Totodată, fac apel la toți oamenii care au aptitudini manageriale, experiență și  vor să facă parte din Comitetul Executiv, să trimită CV-ul la adresa de e-mail: gag.research.2023@gmail.com. Sunt convins că în UTA Găgăuzia sunt suficienți oameni, inclusiv dintre cei care au plecat în străinătate, care sunt gata să lucreze pentru regiunea lor. Sunt convins că vom forma cel mai puternic organ executiv din istoria regiunii.”, a adăugat Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor s-a adresat Adunării Populare a Găgăuziei cu rugămintea de a organiza ședința Comitetului Executiv ales în data de 15 iulie.

Inapoi la arhiva noutaților