[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor, la un an de la obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE: Ne-a adus doar necazuri, rata sărăciei a devenit și mai mare!
14 Iulie

La un an de la obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, situația din țara noastră nu s-a îmbunătățit, ci, dimpotrivă, s-a înrăutățit considerabil, iar cetățenii au devenit și mai săraci. Este concluzia la care a ajuns liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care insistă asupra organizării unui referendum privind vectorul extern al țării. Totodată, el se arată încrezător că cetățenii moldoveni își pot decide singuri viitorul și construi o Moldovă prosperă.

„A trecut un an de când Republica Moldova a obținut statutul oficial de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Cu această ocazie, îl rog pe fiecare cetățean să-și pună întrebarea: Ce s-a schimbat în bine în viața lui, în urma obținerii acestui statut, cu care se laudă regimul Sandu? Dacă nu puteți să răspundeți la această întrebare, o voi face eu. Absolut totul s-a înrăutățit, tarifele pentru gaze, energie electrică și nu numai au crescut semnificativ. Vă întrebați ce legătură are Europa cu asta? Vă explic. Europa a fost cea care a obligat-o pe Maia Sandu să se certe cu Rusia. În consecință, moldovenii sunt nevoiți să plătească tarifele care sunt astăzi. Apropo, din banii voștri s-au îmbogățit câteva zeci de hoți de la guvernare, din anturajul Maiei Sandu, care cumpărau energie de la firme private de la care primeau „otkat””, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ilan Șor a menționat că așa-numitul statut de țară candidat la UE i-a adus Moldovei doar necazuri, iar rata sărăciei a devenit și mai mare de când PAS a venit la guvernare.

„Sărăcia a fost la nivel înalt încă de la independență încoace, dar rata acesteia a devenit și mai mare din 2019, de când PAS a venit la guvernare. Prețurile pentru multe dintre produse sunt mai mari decât în Europa. Altfel spus, viața cetățenilor moldoveni s-a înrăutățit considerabil. Corupția în rândul celor de la PAS crește pe zi ce trece, ei iau mită, iar despre acest lucru cunoaște întreaga țară. Ei au preluat tot despre care spuneau că vor lupta și le-au înmulțit de câteva ori. Așa-numitul statut de țară candidat la UE i-a adus Moldovei doar necazuri, probleme și înrăutățire a nivelului de trai al cetățenilor. Au promis investiții de miliarde, transparență în luarea deciziilor, guvernare onestă, dar toate acestea sunt minciuni pe fundalul cărora ne-au adus Europa în casele noastre”, a adăugat Ilan Șor.

Totodată, liderul Partidului „ȘOR” a precizat că Moldova nu are nevoie de Europa așa cum este acum, lipsită de principii și valori.

„Recent, am avut un interviu cu un jurnalist european, care m-a întrebat dacă nu cumva nu iubesc Europa? I-am răspuns foarte sincer: Iubesc Europa cea cu principii, unde există libertate de exprimare. Despre ce libertate de exprimare putem vorbi când autoritățile moldovenești proeuropene închid șase posturi de televiziune, iar Europa tace? Unde există dreptul de alegere și se respectă legea. În Moldova, cu ușurință, sunt anulate alegerile, iar Europa tace. Unde sunt respectate drepturile opoziției. În Moldova însă partidele politice sunt închise, dar Europa continuă să tacă. Toate astea demonstrează că Europa de astăzi nu mai e ce a fost. Și-a pierdut principiile. De aceea, nu mai vreau să aspir la state lipsite de principii, unde predomină cinismul. Europenii nu mai dau bani pentru nimic, nici măcar nu au fost în stare să dea câteva sute de milioane de lei, pentru a-i ajuta pe agricultori, care se află într-o situație dificilă. Așadar, dragi cetățeni, de ce are nevoie Moldova de Europa? Așa-zișii politicieni proeuropeni pur și simplu vă fură banii. Salariile miniștrilor vor fi în curând ca cele ale managerilor buni de la compania Apple”, a mai spus Ilan Șor.

În concluzie, Șor susține că cetățenii moldoveni își pot decide singuri viitorul, prin referendum.

„Am spus și repet, nu sunt nici pentru Vest, nici pentru Est, ci sunt pentru Moldova. O Moldovă independentă, prosperă și frumoasă, pe care o construiesc astăzi și voi continua să fac acest lucru, orice mi s-ar întâmpla. De aceea, insist asupra organizării unui referendum privind vectorul extern al țării. Noi suntem în stare să ne decidem singuri viitorul și să construim o Moldovă de care să fim cu toții mândri”, a conchis liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Inapoi la arhiva noutaților