[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor, dezvăluiri despre programul partidului: Întreprinderi de stat, colhozuri, protejarea producătorilor autohtoni, lupta cu corupția
10 Septembrie

În cadrul interviului la postul de televiziune RTR Moldova, primarul de Orhei și președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, s-a referit și la problemele stringente de ordin politic, social și economic cu care se confruntă în prezent Moldova. O temă aparte a emisiunii a fost programul politic al formațiunii „ȘOR”. Potrivit liderului Ilan Șor, în prezent, scopul principal al partidului este dezvoltarea infrastructurii țării, în plan social, economic, politic și cultural.

În opinia edilului de Orhei, înafara programului politic, echipa sa, are o vastă experiență în Orhei, unde în trei ani a reușit să implementeze numeroase proiecte de dezvoltare a localității. În acest sens, schimbările din Orhei permite Partidului „ȘOR” să se bucure de încrederea a mii de oameni. Totodată, formațiunea are șanse de implementare a programului politic în toată țara.

„Atunci când am preluat postul de edil în Orhei, mi-am dat seama că orașul, primăria, este la fel ca și o companie privată, doar că acționarii ei sunt locuitorii orașului. Scopul companiei este să dea un rezultat bun cetățenilor. Am înțeles că puterea trebuie să devină o companie care să servească oamenii. În calitate de primar, sunt obligat să asigur locuitorii cu drumuri bune, asistență socială de calitate și un buget mai mare”, a declarat Ilan Șor.

Cât privește planurile de viitor la nivel de țară, Partidul „ȘOR” propune schimbări masive în toate domeniile care să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor de rând. La nivel de asistență socială, formațiunea propune un grad de responsabilitate mai înalt față de oameni, garanții sociale mai mari. Majorarea pensiei, studii superioare gratuite, medicamente gratuite pentru pensionari și copii, indemnizații mai mari la naștere și asigurarea tinerilor cu locuințe sociale.

În sfera economică, Partidul „ȘOR” vede schimbarea prin monopolul statului la importul de tutun și alcool, majorarea contribuțiilor la bugetul de stat, dezvoltarea întreprinderilor mari, crearea colhozurilor, care ar permite ca satele să se dezvolte și să producă propriile produse.

O parte importantă a programului politic se referă la dezvoltarea infrastructurii, care prevede reconstrucția drumurilor, iluminarea stradală, a parcurilor și crearea locurilor de odihnă.

Cât privește lupta cu corupția, care este cea mai importantă problemă în stat, Ilan Șor vine cu o idee revoluționară și anume, crearea Tribunalelor poporului. De asemenea, liderul Partidului „ȘOR” consideră că procurorii, judecătorii și comisarii de poliție trebuie aleși de oameni și nu pe criterii de rudenie sau partid. Potrivit lui Ilan Șor, acest lucru va readuce încrederea oamenilor în forțele de drept din Moldova privind lupta cu corupția.

„Nimeni nu va face nimic în locul nostru până când nu ne vom schimba singuri. Schimbarea este în mâinile noastre”, a concluzionat Ilan Șor.

Inapoi la arhiva noutaților