[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor: „Dăm start unei etape importante în renovarea drumurilor din Orhei”
15 Mai

La Orhei a fost dat startul unor ample lucrări de renovare și modernizare a infrastructurii rutiere. Acestea vor avea loc pe tronsoanele străzilor Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. Vor fi renovate drumurile și trotuarele, instalate borduri noi și amenajate stații de așteptare a transportului public. Lucrările vor costa, în total, aproape 10 mln de lei, transmite CURENTUL.

Președintele Partidului „ȘOR”, deputat ales pe circumscripția uninominală Orhei, Ilan Șor, susține că, așa cum a promis, în acest an va fi terminată renovarea totală a principalelor artere rutiere din municipiu.

„Ne mândrim că facem acest lucru din mijloace locale, cu o companie locală de construcție a drumurilor. Astfel vom economisi 30% din bani. Un alt plus este că, spre deosebire de alte orașe, noi vom asigura și vom fi responsabili de calitatea lucrărilor. Am promis că în acest an vom finaliza renovarea capitală a tuturor străzilor principale din Orhei și așa va fi. Facem așa încât Orheiul să devină cel frumos oraș din Europa”, a promis Ilan Șor.

Potrivit unui comunicat de presă, amplele lucrării de renovare a infrastructurii vor fi efectuate în două etape.

„În cadrul primei etape vor fi efectuate lucrări de renovare și construcție a circa 1200 de metri pătrați de trotuare. Pe tronsoanele indicate din Orhei vor fi aduse în ordine sistemele de evacuare a apelor pluviale și reamenajate unele intersecții. Vor fi schimbate bordurile pe o lungime 1300 de metri și amenajată o nouă stație de transport în zona unei subdiviziuni locale a Agenției Servicii Publice. Va fi efectuat un amplu volum de frezare și asfaltare a unor segmente de drumuri. Cu straturi de beton asfaltic vor fi acoperiți 7000 de metri pătrați de drum, pe o lungime de circa 3,5 kilometri. Pentru aceste lucrări vor fi cheltuiți 5,6 mln de lei.

În cea de-a doua etapă vor fi plombate fisuri pe o distanță de aproape 13 kilometri și aplicat un așternut bituminos pe circa 37 de mii de metri pătrați. Costul total al celei de-a doua etape va fi de 4 mln de lei”, se spune în comunicat.

Proiectele de infrastructură din mun. Orhei sunt derulate sistematic din 2015, după ce Ilan Șor și echipa sa a câștigat alegerile. La inițiativa fostului edil, Primăria Orhei a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Proiectele respective continuă la Orhei și sunt monitorizare de Ilan Șor și după ce a fost ales deputat pe circumscripția nr.18.

Cristina Pendea

2 3 4 5 6 7 8 9 10

Inapoi la arhiva noutaților