[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor către ambasadori: Nu suntem o țară a lumii a treia și ajunge să ne dați indicații
7 Mai

„Politicienii din Republica Moldova trebuie să se gândească în primul rând la cetățeni și la problemele lor, dar nu să îndeplinească comenzile venite de peste hotare „ca niște căței ascultători”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”, Președintele Fracțiunii Parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, el a criticat dur politicienii controlați din exterior și a dat asigurări că singurul stăpân al Partidului „ȘOR” este poporul Republicii Moldova.

Politicianul s-a referit în acest context la declarațiile recente ale Maiei Sandu, care l-a citat pe șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, potrivit cărora „cei implicați în furtul miliardului nu trebuie să ajungă la guvernare”. Ilan Șor i-a amintit Maiei Sandu de implicarea sa în „furtul secolului”.

„Sunt de acord cu Dl. ambasador și pot să adaug că anume Sandu nu are dreptul să fie la guvernare și în Parlament, pentru că anume ea a fost una din figurile centrale ale echipei lui Filat care a fost condamnat pentru această infracțiune. Ați fost una cei care au votat garanțiile de stat, ați primit beneficii din asta, erați membru al PLDM care a beneficiat de bani ide la BEM”, a declarat Ilan Șor

În același timp, politicianul s-a pronunțat împotriva implicării factorului extern în procesele politice din Republica Moldova. „Cu tot respectul, dar noi considerăm inadmisibilă imixtiunea ambasadorilor străini în afacerile interne ale Republicii Moldova. Indiferent pe cine reprezintă acești ambasadori – Estul sau Vestul. Nu suntem o țară a lumii a treia și nu suntem oameni de categoria a treia. Suntem o națiune destoinică și nu avem nevoie să fim conduși din exterior. Da, nu ne reușesc toate, dar avem destul creier ca să ne rezolvăm de sine stătător problemele noastre.”, a declarat Ilan Șor.

El a dat exemplul Orheiului, unde cu forțe proprii a reușit majorarea bugetului de 3 ori în trei ani, dezvoltarea infrastructurii, drumuri, etc

În acest context, Ilan Șor a criticat comportamentul unor deputați care „ca niște căței ascultători” îndeplinesc comenzile politice venite de la Bruxelles sau de la Moscova. „Se creează impresia că dacă stăpânii de peste hotare și-ar chema deputații pe care îi controlează, în Parlament nu ar mai rămâne aproape nimeni. Parlamentul nostru și țara noastră nu au nevoie de „stăpâni” nici din Est, nici din Vest ”.

Și Partidul ȘOR are un „stăpân” – acesta este poporul Republicii Moldova, care i-a încredințat voturile pentru a-i rezolva problemele. Ilan Șor a menționat că partidul său anume aceasta și face. Astfel, în doar două luni de la validarea mandatelor de deputat, formațiunea sa a lansat cel mai mare proiect de iluminare stradală în cele 104 localități din circumscripțiile 18 și 19, unde a învins la scrutinul parlamentar, continuă să modernizeze infrastructura, la Orhei în două luni au fost reparate câteva străzi, curți ale blocurilor, au loc pregătirile pentru deschiderea noului sezon în cel mai mare parc de distracții din țară, Orheiland, unde toate facilitățile sunt gratuite.

„Acestea sunt realizări pentru că noi ca întotdeauna ne ținem de cuvânt. Le-am promis oamenilor că vom începe să lucrăm chiar a doua zi după alegeri și așa facem”, a precizat liderul fracțiunii Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor.

Deputatul i-a îndemnat și pe ceilalți parlamentari, în special pe cei de la Blocul Acum, care se laudă cu un pachet de legi inutile, deoarece Parlamentul nu este funcțional. „Aș vrea ca politicienii să aibă un sentiment de mândrie și să se gândească la faptul că au fost aleși nu de est sau vest, dar de cetățenii Moldovei. Să nu fugim ca șobolanii de pe corabie, dar să salvăm corabia. Încetați acest circ ieftin, începeți să lucrați, să faceți ceea ce ați promis oamenilor”, a îndemnat Ilan Șor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților