[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ilan Șor a demarat lucrările primelor proiecte în cadrul programului „Uniunea Orheiul Nou”
23 Martie

În cadrul programului inițiat de primarul de Orhei, Ilan Șor, „Uniunea Orheiul Nou” în satele raionului Orhei – Furceni, Brănești și Pohorniceni au demarat lucrările de implementare a primelor proiecte de infrastructură, transmite CURENTUL.

În conformitate cu propunerile prezentate de locuitorii satelor, în comuna Furceni și Brănești sunt puse în aplicare proiectul cu privire la construcția unui teren de joacă public pentru copii.

Terenurile de joacă din ambele sate sunt create în conformitate cu tehnologiile moderne. Aici copii vor beneficia de un spațiu de joacă modern format din circa 10 elemente.

De asemenea, în contextul   modernizării satelor raionului, în satul Pohorniceni este implementat un proiect de reabilitare a sistemului de iluminat stradal. Astfel, în prezent sunt instalate 300 de lămpi LED moderne și este înlocuit circa 2 500 de metri de cablu.

Terenurile de joacă din ambele sate sunt create în conformitate cu tehnologiile moderne. Aici copii vor beneficia de un spațiu de joacă modern format din circa 10 elemente.

Programul „Uniunea Orheiul Nou” a fost inițiat de primarul de Orhei, Ilan Șor, și este destinat implementării proiectelor sociale și de infrastructură realizate cu succes în orașul Orhei și în localitățile rurale din raion. Programul a fost lansat în scopul creării condițiilor de trai în zonele rurale care sunt similare cu condițiile din oraș. Implementarea programelor în cadrul „Uniunii Orheiul Nou” se realizează pe baza unei inițiative voluntare a locuitorilor satelor din raion și este asigurată de forțele și resursele echipei de proiect.

Reamintim că, după victoria lui Ilan Șor la alegerile locale din orașul Orhei, orașul a devenit cunoscut în Moldova ca orașul cu cea mai dinamică dezvoltare din țară. Proiectele sociale și de infrastructură din Orhei au fost apreciate nu numai de locuitorii acestuia și locuitorii altor regiuni ale țării, ci și de politicieni străini, inclusiv deputați europeni și euro-oficiali, care au apreciat înalt efortul autorităților Orhei de a crea condiții de viață civilizate și europene în oraș.

Ilan Șor, este primarul orașului Orhei din iunie 2015, conducător al Partidului Politic „ȘOR” și unul dintre cei mai renumiți oameni de afaceri și mecenat al țării.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților