[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGSU demontează acoperișul Filarmonicii Naționale cu risc de prăbușire
27 Septembrie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă gestionarea situației după lichidarea incendiului de la Filarmonica Națională din municipiul Chișinău, transmite CURENTUL.

Astăzi, 27 septembrie, salvatorii și pompierii au misiunea de a demonta de pe acoperișul clădirii părțile constructive cu risc de prăbușire. La fața locului sunt antrenați 20 de angajați IGSU, efectiv de trupă și comandă, dar și mai multe unități de tehnică.

Pentru efectuarea lucrărilor complexe la Filarmonică este utilizată și autoscara BRONTO din dotarea Inspectoratului. Prin intermediul acestei tehnici, pompierii vor dezasambla părțile constructive ale acoperișului, care reprezintă un pericol iminent.

Lucrările vor fi desfășurate pe parcursul zilei, pentru ca pe data de 28 septembrie experții să poată evalua starea edificiului.

Gestionarea situației la Filarmonica Națională este monitorizată strict de conducerea IGSU în persoana șefului Inspectoratului, general –maior Mihail Harabagiu. La fața locului funcționează Staul Major al IGSU pentru organizarea activităților eficiente în lichidarea consecințelor incendiului devastator.

FB_IMG_1601190482835 FB_IMG_1601190479326 FB_IMG_1601190475670

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților