[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGSU a convocat celula de criză! Subiectul abordat – prevenirea inundațiilor în preajma râurilor Nistru și Prut
24 Mai

Astăzi, conducerea IGSU, reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut, transmite CURENTUL.

La şedinţa operativă au participat reprezentanţii IGSU, Forţelor Armate, Agenţia Apele Moldovei, Agenţia Proprietăţii Publice, Administraţia de Stat a Drumurilor, Inspectoratul General al Poliţiei şi Inspectoratul General al Carabinierilor.

Şeful IGSU a trasat sarcinile de bază în vederea întreprinderii acţiunilor de prevenire a inundaţiilor, prin fortificarea digurilor de protecţie în zonele cu pericol de creştere a nivelului apei. În acest context în apropiere de localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă va fi instalată o tabără de câmp pentru gestionarea situației, efectuarea lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, dar şi monitorizarea strictă a lucrărilor de prevenire a riscurilor. În tabăra de câmp vor activa peste 200 de reprezentanţi ai forţelor armate, carabinieri şi salvatori dar şi muncitori ai agenţiilor implicate.

Pentru consolidarea digurilor de protecţie în teren vor acţiona 15 autobasculante, dar şi alte 13 unităţi de tehnică de tip excavatoare şi buldozere. Tehnica grea va fi antrenată pentru organizarea lucrărilor de fortificare a digurilor.

Situaţia va fi monitorizată pe toată lungimea râului Nistru în special în zona de agrement Vadul lui Vodă. Mai mult, IGSU va monitoriza situaţia şi pe râul Prut, în special în zonele joase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților