[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP: În urma accidentului de ieri, 28 persoane au fost transportate la spital, o persoană a decedat, conducătorul auto se află în stare gravă
1 Octombrie

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a oferit unele detalii despre circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier de ieri din sectorul Buiucani în care a fost implicat un Porsche Cayenne și troleibuz, transmite CURENTUL.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, șeful adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Sergiu Golovaci, a spus că au fost inițial transportate către instituțiile medicale 18 persoane.

„Către ora 17:00, ieri, au fost transportate 28 persoane, inclusiv 2 copii. Pe parcursul serii, doar 10 persoane au rămas internate cu diverse gravități, ceilalți cetățeni au fost eliberați la domiciliu. Conducătorul automobilului se află în stare gravă. În total au intervenit ieri 5 autospeciale. Au fost antrenați 21 angajați și acordată asistență organelor de poliție, cât și instituțiilor medicale”, a spus Sergiu Golovaci.

Șeful Direcției urmărire penală, Grigore Moga, a spus că pe marginea accidentului rutier a fost inițiată urmărirea penală cu privire la încălcarea regulamentului circulației rutiere care din imprudență a dus la decesul unei persoane.

„Au fost acumulate mai multe probe, rezultatele cercetării la fața locului, declarațiile părților vătămate, martorii oculari, corpurile delicte, înregistrările video. Urmează a fi stabilite și audiate toate persoanele care au avut de suferit în urma accidentului, martorii oculari. Pentru stabilirea gradului de gravitate, vor fi dispuse expertizele medico-legale pentru determinarea stării tehnice a fost dispusă expertiza tehnică”, a spus Grigore Moga.

De asemenea, responsabilii au menționat că urmează ridicarea probelor biologice pentru a fi expuse expertizelor narcologice și a stabili starea conducătorului auto.

Dacă vinovăția conducătorului auto va fi demonstrată, acesta riscă de la 3 la 7 ani închisoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților