[ X ]
IGP a semnat un memorandum de înțelegere cu asociația internațională de integritate în pariurile sportive
12 Septembrie

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a semnat un memorandum de înțelegere cu asociația internațională de integritate în pariurile sportive ESSA (Sports Betting Integrity), transmite CURENTUL.

Acordul va stabili o cooperare reciproc avantajoasă care va permite ambelor părți să facă schimb de informații privind pariurile potențial corupte și manipularea evenimentelor sportive în Moldova. Prin intermediul unei platforme de monitorizare și alertă, ESSA va colabora cu autoritățile de aplicare a legii din Republica Moldova, în scopul depistării și investigării potențialelor pariuri aranjate și meciuri manipulate.

Menționăm că, ESSA reprezintă interesele privind integritatea pariurilor sportive a celor mai mari operatori de pariuri licențiate și reglementate din lume. Totodată, oferă posibilitatea de a proteja membrii, consumatorii și partenerii săi de potențialele fraude cauzate de manipularea evenimentelor sportive și de pariurile aranjate.

De asemenea, ESSA și membrii săi realizează acest lucru prin identificarea și schimbul de informații privind modelele de pariuri suspecte pe orice piață, timp de 24 ore pe zi și 365 de zile pe an.

Menționăm că, acesta este cel de-al doilea memorandum de înțelegere, semnat de IGP. Primul memorandum a fost semnat cu „Sportradar”, o companie elvețiană bazată pe tehnologia de analiză a datelor și care operează cu sistemul de detectare a fraudei, asistând organele de aplicare ale legii, în lupta contra prevenirii și combaterii manipulării evenimentelor sportive în sportul mondial.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților