[ X ]
[ X ]
[ X ]
IGP a prezentat al doilea Centru mobil de prevenire și informare a populației pe diferite domenii
22 Noiembrie

Al doilea Centru mobil de prevenire și informare a populației pe diferite domenii a fost prezentat astăzi de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), transmite CURENTUL.

De serviciile Centrului mobil vor beneficia cetățenii Capitalei.

Potrivit șefului IGP, Alexandru Pînzari, poliția pune accentul mai mult pe prevenirea infracțiunilor decât pe combaterea lor.

„Este o dovadă că schimbăm accentele. Mai multă atenție acordăm prevenirii infracțiunii decât combaterii. Centrul mobil va fi gestionat de către Poliția Capitalei. Avem planificate mai multe măsuri și vom face tot posibilul ca răul să nu se întâmple. Acest Centru va fi prezent acolo unde este aglomerat, unde vor fi evenimente diferite. Vom veni pe parcurs cu programe, pliante și video informative. De asemenea, orice cetățean poate să se apropie de acest Centru pentru a informa despre vreo infracțiune sau alte informații”, a spus Alexandru Pînzari.

Totodată, șeful Poliției Capitalei, Corneliu Groza, a menționat că, în cadrul acestui Centru, vor fi omniprezenți 5 angajați ai Poliției.

„Acest Centru nu este doar un bus. Este o dotare completă tehnică și nu este pentru beneficiul Poliției, dar cetățenilor. Centrul este destinat pentru promovarea ideii de informare la orice întâlnire cu cetățenii. În cadrul acestui Centru vor fi omniprezenți 5 angajați ai poliției. Vom informa despre prevenirea furturilor în apartament, siguranța copiilor în trafic, promovarea ideii de comunitate, etc..”, a spus Corneliu Groza.

Centrul de prevenire și informare a populației costă în jur de 56 mii de euro și a fost procurat cu ajutorul Ministerului Federal de Interne al Germaniei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților