[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Volnițchi – desemnat „OMUL ANULUI 2017”, la categoria LITERATURĂ
12 Februarie

Scriitorul Igor Volnițchi, fondatorul Companiei de promovare și consultanță Poliexpert, s-a învrednicit, vineri-seară, 9 februarie 2018, de titlul „OMUL ANULUI 2017”, în domeniul Culturii, la categoria – LITERATURĂ.

Igor Volnițchi a lansat prima sa carte în 2010 – „Istoria partidelor din Republica Moldova”. Ulterior, în 2013, a lansat romanul „Călăul e nevinovat”, în 2014 – romanul „Învață-mă să mor”, în 2015 – culegerea de nuvele „Prizonierii amurgului” și „Istoria partidelor” – volumul II, în 2016 – romanul „Călătorind pe aripi de îngeri”, iar în noiembrie 2017 a lansat romanul „40 de zile și o clipă suspendată” – ultimul din prima trilogie clasică din literatura Republicii Moldova. Cărțile lui Igor Volnițchi sunt traduse și în limba rusă, iar, recent, romanul său „Învață-mă să mor” a fost tradus în limba azeră și va fi lansat oficial în Azerbaidjan.

„E ușor să treci de la jurnalism la literatură, dar își lasă amprenta. La prima lucrare mi se spunea că e mai mult o lucrare jurnalistică, iar la al doilea – că am făcut un pas decisiv spre literatură. Eu mă bucur și de laude, și de critici.

Am o știre bună. În Republica Moldova după o perioadă de stagnare, începe o perioada de renaștere, oamenii încep să citească. Și pentru a convinge vă invit să vizitați, de exemplu, Biblioteca Antonie Plămădeală din Hîncești, veți fi surprinși să aflați că se dau cărțile după listă, cititorii așteaptă în rând pentru a citi o anumită carte.

Și mai am o veste bună. Să știți că scriitorii din Republica Moldova încep să fie apreciați și peste hotare. O delegație de scriitori din Moldova vor merge în perioada 1-5 martie curent la Baku. Minimum două cărți au fost traduse în limba azeră și, astfel, ei obțin acces la regiunea turcică, ce include peste 33 de state”, a declarat Igor Volnițchi, în cadrul Galei.

Lista integrală a câștigătorilor „Omul Anului 2017” o puteți accesa aici.

20180212_100934-600x450

Sursa: shok.md

Inapoi la arhiva noutaților