[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Munteanu, despre o problemă ce vizează copiii: „M-am săturat de vorbe”
7 Aprilie

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu anunță că a cerut astăzi Inspectoratului General al Poliției (IGP)/Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) să intervină pentru a curma comercializarea băuturilor alcoolice de pe teritoriul unei școli din Chișinău, informează CURENTUL.

„De câțiva ani, în ciuda avertizărilor „chinezești”, adică multe și sterile, acest agent economic vinde băutură și produse nerecomandate copiilor cu încălcarea legislației privind controlul asupra plasării pe piață și consumul produselor din tutun (contravențiile fiind stabilite prin art.80, art.286, art.91, art.91 prim din Codul Contravențional N.2018/2008)”, susține parlamentarul.

În același timp – adaugă el – Ministerul Educației și Culturii (MECC) nu-și prea bate capul să apere interesele unei instituții subordonate.

„În particular, i-am cerut Ministerului, i.e. secretarilor de stat din dotare, să asiste școala N.9 în instanța de judecată, conform prevederilor art.11 din legea N.160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, art.17 din legea N.235/2006 cu privire la principiile de bază de reglementare a activității de întreprinzător, în vederea retragerii licenței/autorizației agenților economici care încalcă sistematic și deliberat cadrul legal, activând ilicit”, adaugă parlamentarul.

Tot el, a declarat: „Voi verifica personal cum se conformează IGP și MECC solicitărilor mele pentru că în spatele lor stau interesele copiilor pe care aceste instituții pretind că le apără. M-am săturat de vorbe”, a conchis deputatul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților