[ X ]
[ X ]
[ X ]
Igor Grosu: Votul prin corespondență este un angajament pe care l-am făcut moldovenilor plecați peste hotare
4 Martie

Votul prin corespondență este un angajament pe care l-am făcut moldovenilor plecați peste hotare și pe care începem să-l îndeplinim acum – a declarat Igor Grosu, Președintele Parlamentului, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), informează CURENTUL.

El a spus că au studiat experiența României și altor state europene și că va fi pilotat acest tip de vot în acest an în Canada și Statele Unite ale Americii.

„Am ales aceste țări deoarece distanțele sunt foarte mari și descurajează participarea la vot. Totodată, în aceste țări deja se implementează votul prin poștă și moldovenii cunosc această modalitate de vot. O să învățăm din această experiență și pe viitor la alte alegeri o să extindem”, a mai spus politicianul.

Totodată, Igor Grosu a menționat: „Opoziția pro-moscovită critică acum fiindcă mereu a fost contra diasporei. Reacția lor nu miră pe nimeni”.

Amintim că, joi-seară, 29 februarie curent, Președintele Maia Sandu a anunțat despre ideea de a implementa votul prin corespondență la următoarele alegeri, iar în după-amiaza zilei de vineri, 1 martie, deputații PAS au înregistrat un proiect în acest sens. 

Inapoi la arhiva noutaților